facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 12. 7. 2011

Nový tablet do terénu Toughbook CF-H2

Panasonic představil Toughbook CF-H2, druhou generaci vysoce odolného tabletu navrženého speciálně pro pracovníky v terénu. Nový tablet představuje lehký nástroj (přibližně 1,58 kg) pro mobilní pracovníky, kterým umožňuje vysokou produktivitu práce i v náročných podmínkách. Využívá 10,1" displej s technologií Transflective Plus a je možné jej ovládat jednou rukou.



Díky nejnovějšímu nízkonapěťovému procesoru Intel Core i5-2557M (1,7 GHz) s technologií vPro a grafické kartě Intel HD 3000 s dokonalejší podporou multimediálních funkcí byl výpočetní výkon oproti předchůdci CF-H1 zvýšen více než čtyřnásobně (dle testu PC Mark 2005). Novinka je vhodná pro aplikace s vysokými výpočetními nároky, jako jsou diagnostické utility, mobilní CAD či GIS aplikace. Operační paměť počítače byla zvětšena na 2 GB (tablet může být osazen až 8 GB) a ve standardní konfiguraci je využíván pevný disk s kapacitou 160 GB (volitelně SSD o kapacitě 128 GB).

Mezi volitelnou výbavu Toughbooku CF-H2 patří například čtečky čárových kódů. Fotografování v terénu usnadňuje podpora automatického zaostřování u 2 Mpix fotoaparátu s LED přisvětlením.

 


Mobilní pracovníci často vyžadují připojení různých zařízení a periferií určených pro záznam informací či sběr diagnostických dat. CF-H2 proto nabízí řadu rozhraní – včetně USB 2.0, LAN či sériového portu (místo LAN lze využít druhý USB 2.0 port). K dispozici je i podpora RFID a čipových karet, díky čtečce otisku prstů lze dosáhnout rychlého přihlášení. CF-H2 je kompatibilní s mnoha perifériemi pro předchozí CF-H1.

Stále připojení na cestách umožňují u CF-H2 technologie WiFi a Bluetooth, volitelně je k dispozici podpora sítí 3G a pro navigaci a plánování také podpora GPS. Nový Toughbook může být rozšířen o komunikační modul Ericsson F5521gw HSPA+ umožňující významně zvýšit rychlost stahování dat až na 21 Mb/s. Díky technologii Intel ATP může být zařízení přepnuto do režimu ochrany proti krádežím.

Toughbook CF-H2 je vybaven pláštěm ze slitiny hořčíku a ochranou proti poškrábání. Každý kus se navíc dodává s tříletou zárukou a se závazkem opravy během 96 hodin.

Díky sadě dvou za provozu vyměnitelných baterií s vysokou kapacitou může CF-H2 pracovat v kuse až 6,5 hodiny. K maximalizaci energetické účinnosti je využívána technologie Power Management Utilities dovolující řídit výkon zdrojů vyžadovaných procesorem.

Maloobchodní cena tabletu začíná na 49 000 Kč bez DPH.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.