facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 27. 6. 2005

Nový software a služby pro boj se zneužíváním identit

Společnost IBM představila nový software a služby, které mají pomoci firmám v boji se zneužíváním identit - rychle rostoucí globální bezpečnostní hrozbou, jež stojí firmy čím dál více peněz, času a ztracené produktivity. Jen za poslední tři měsíce přibližně 15,5 miliónu e-mailů obsahovalo nějakou formu podvodu nebo útoku a počet kontaminovaných e-mailů od dubna do května vzrostl o 70 procent. Nyní IBM uvádí nový software, služby a odborné poradenství, jehož účelem je pomáhat firmám vypořádat se s touto globální bezpečnostní hrozbou.

Nová nabídka IBM zahrnuje IBM Tivoli Identity Manager Version 4.6 – nový software pro bezpečnou správu uživatelských účtů a přístupu k heslům a Služby správy identit poskytované ve spolupráci s partnerskou firmou Viisage. Nové služby mají firmám pomáhat bránit podvodům a zneužitím identit lepší správou procesu identifikace jednotlivce a následného ověření přístupu uživatele k citlivým informacím. Tzv. prověřování identit umožňuje vydavatelům pověření připojovat se k nezávislým zdrojům dat, například k databázím adres a seznamům sledování, a ověřovat udanou identitu pomocí biometrických údajů a jednoznačných dokladů jako pasů, řidičských průkazů, karet sociálního zabezpečení nebo rodných listů.

 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.