facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 11. 9. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nový router NETGEAR PR60X je vhodný pro malé až střední firmy

PR60XSpolečnost NETGEAR uvedla na trh router PR60X s výkonem až 18 Gb/s obousměrné propustnosti WAN-LAN. Jde tak o zařízení, které nejlépe využijí malé až střední firmy. Novinka by měla bez problémů pokrýt jejich požadavky na vysokorychlostní přenos dat. Router PR60X je také nejnovějším přírůstkem rodiny síťových zařízení NETGEAR, které lze konfigurovat pomocí cloudové platformy Insight, což výrazně zjednodušuje správu routeru a snižuje náklady na instalaci a údržbu.



NETGEAR Insight je komplexní nástroj pro vzdálenou správu sítí, od přístupových bodů po přepínače, směrovače a další. Jeho prostřednictvím je možné vzdáleně sledovat stav spravovaných sítí a řešit problémy v reálném čase. Nejnovější edice cloudové platformy NETGEAR Insight 7.0 pokrývá celou síť včetně routeru PR60X a umožňuje vzdálenou konfiguraci z libovolného místa.

NETGEAR Insight

Router PR60X má klasický rackový design s porty v zadní části pro jednoduchou a čistou integraci mezi již existující zařízení datových sítí. Obsahuje také uši pro reverzní montáž do racku pro porty směřující dopředu.

Díky konstrukci s duálním přepínáním WAN při selhání dokáže router PR60X zajistit nepřetržité připojení k internetu pro kritické aplikace a služby. Vestavěný firewall blokuje neoprávněný přístup do firemní sítě a monitoruje komunikaci mezi sítí a vnějším světem.

PR60X

Klíčové parametry a vlastnosti routeru PR60X:

  • Obousměrná propustnost WAN-LAN až 18 Gb/s kterou zajišťuje čtyřjádrový procesor ARM A73 s frekvencí 2,2 GHz a specializovaný hardwarový síťový engine.
  • 1x2,5G WAN a 1x10G konfigurovatelné porty WAN/LAN plus 3x2,5G LAN a 1x10G SFP+ LAN porty.
  • Dva porty WAN pro převzetí služeb při selhání, které pojmou dvě připojení k internetu pro zachování spolehlivého spojení. První připojení funguje jako primární a druhé jako záložní.
  • Pro bezpečnější a efektivnější využití síťových zdrojů je možné rozdělit síť až do 8 segmentů (VLAN).
  • Více serverů DHCP umožňuje více sítí nezávislých na vrstvě 3 pro vyšší úroveň zabezpečení a správu uvnitř sítě, pro každou síť VLAN jeden.
  • Poskytuje až 30 tunelů VPN pro podniky, které umožňují připojení vzdálených pracovníků, poboček a partnerů k hlavní podnikové síti.
  • Vzdálená správa a podpora Insight 7.0

Nový router NETGEAR PR60X je možné koupit za cenu 899 EUR a představuje tak cenově dostupné, cloudově spravované 10G směrovací řešení.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.