facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 16. 5. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nový mobilní router NETGEAR Nighthawk

NETGEAR NighthawkSpoleč­nost NETGEAR před­sta­vi­la nej­no­věj­ší verzi mobil­ní­ho routeru Night­hawk M6 Pro 5G WiFi 6E Hotspot (MR6550), který by se měl na našem trhu objevit koncem letoš­ní­ho roku. Kompakt­ní zaří­ze­ní je vyba­ve­no nej­no­věj­ší­mi bezdrátovými technologiemi 5G mmWave a WiFi 6E, díky kterým nabídne při cestách za prací či zábavou internet o rychlosti až 8 Gb/s a nepřerušované, spolehlivé bezdrátové připojení k internetu i v přetíženém prostředí.



Mezi nejvýznamnější výhody nového mobilního routeru patří podpora připojení 5G mmWave, která umožňuje vysokou propustnost a nízkou latenci. To z něj činí vhodné řešení i pro aplikace, které vyžadují přenos dat v reálném čase. Díky podpoře HPUE navíc umožňuje zachytit 5G signál i na vnějších okrajích oblastí pokrytí, kde to jiná zařízení nedokážou.

Také podpora technologie WiFi 6E poskytuje ve srovnání s předchozí generací vyšší výkon a efektivitu díky rozšíření spektra WiFi do frekvenčního pásma 6 GHz, což snižuje rušení a zlepšuje konektivitu. Kombinace 5G mmWave a WiFi 6E tak poskytuje novou úroveň bezdrátového výkonu a konektivity.

Router Nighthawk MR6550 má intuitivní rozhraní s 2,8" dotykovou obrazovkou a je vybaven 5040mAh baterií, která dokáže na jedno nabití zajistit až 13 hodin provozu v terénu. V případě potřeby dokáže router zvýšit pokrytí WiFi až na 180 m2 pomocí režimu In-Home Performance Mode, který se aktivuje vyjmutím baterie a použitím napájecího adaptéru. Ve větších domácnostech také může hotspot poskytovat WiFi prostřednictvím stávajícího WiFi routeru jeho připojením k ethernetovému portu 2,5 Gb/s. V místech, kde není silný mobilní signál, lze použít volitelné externí antény, které zlepší příjem 5G. Vestavěný port USB-C hotspotu lze také použít k nabíjení zařízení nebo jako kabelové připojení k počítači nebo notebooku.

Mobilní router M6 Pro (MR6550) už se prodává v Severní Americe za cenu 999 USD. U nás by se měl objevit až v listopadu.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.