facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 21. 4. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nový meshový systém od TP-Linku kombinuje Powerline a Wi-Fi 6

Deco PX50Společnost TP-Link představila zají­mavou variantu meshového systé­mu. Její novinka Deco PX50 splní požadavky na kvalitní připojení i tam, kde jsou stěny či další překáž­ky bariérou pro šíření bezdrátového signálu. K pokrytí celého prostoru využívá kombinaci technologie Powerline a bezdrátové rozhraní Wi-Fi 6. Sada dvou spolupracujících jednotek tak dosáhne pokrytí Wi-Fi až na ploše až 400 m².



Meshový systém Deco PX50 s dvoupásmovou Wi-Fi 6 s kombinovanou rychlostí až 3 Gb/s přenáší data mezi jednotkami pomocí technologie G.hn Powerline, jež efektivně využívá elektrické vedení. Dochází tak k inteligentnímu samoučícímu se mechanismu, který vytváří pevnější spojení mezi jednotkami Deco, jemuž nezabrání ani silné nebo kovem vyztužené stěny. Takový přenos lze učinit na vzdálenost až 300 metrů.

Intelligent Networking for a Smarter Home

Systém je navíc vysoce flexibilní. Výkonnou, ale hlavně jednotnou mesh síť, lze totiž jednoduše rozšiřovat prostřednictvím dalších jednotek TP-Link Deco. Uživatel se přitom se svým zařízením vždy automaticky připojuje k meshové jednotce s nejlepším signálem, a to bez nutnosti změny hesla.

Jednotky TP-Link Deco zvládnou i hustý provoz na síti, když najed­nou obslouží až 150 zařízení. Lze tak v jedné výkonné síti používat bez omezení chytré telefony a tablety, počítače, televize, ale i zaří­ze­ní pro chytrou domácnost, jako jsou IP kamery nebo vysavače.

Deco PX50

Instalace jednotek Deco PX50 nevyžaduje žádné odborné znalosti, ani zvláštní technické dovednosti. Jednoduše se postaví a připojí k internetu. Samotná konfigurace probíhá prostřednictvím volně dostupné aplikace Deco, která uživatele provede jednotlivými kroky. Aplikace slouží i pro správu sítě. Deco PX50 zároveň podporuje hlasové asistenty Amazon Alexa či Google Assistant.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.