facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 4. 8. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nový kompaktní rekordér a záznamové servery Axis pro data z IP kamer

AXISSpolečnost Axis představila nový kompaktní rekordér AXIS S3008 pro správu až 8 kamer a čtveřici výkonných záznamových serverů řady AXIS S12, které jsou vhodné i pro náročnější instalace a dodávají se s předinstalovanými licencemi AXIS Camera Station a předkonfigurovaným softwarem.



AXIS S3008

Nový kompaktní rekordér AXIS S3008 je flexibilní záznamové řešení. Rekordér má integrovaný PoE přepínač k připojení až 8 IP kamer, velký pevný disk s kapacitou 2, 4 a 8 TB speciálně určený pro dohledové aplikace a gigabitový uplink k přenosu videozáznamů s ultra vysokým rozlišením. Rekordér je kompatibilní se softwarem pro správu videa AXIS Companion, který slouží ke snadnému monitoringu dat z kamer a bezpečnému vzdálenému přístupu k videu díky technologii zabezpečeného vzdáleného přístupu Axis Secure Remote Access.

Rekordér umožňuje jednoduchou správu a údržbu všech kamer připojených na daném místě, a proto je vhodným řešením pro menší instalace, jako jsou menší podniky, maloobchodní prodejny nebo například kavárny, kde nepotřebují pokročilé možnosti VMS serverů.

V případě potřeby umožňuje AXIS S3008 přejít i na pokročilejší řešení AXIS Camera Station, aniž by se musel měnit stávající hardware, což usnadní život uživatelům a instalačním technikům.

Nový rekordér AXIS 3008 navíc umožňuje připojování dalších záznamových zařízení a rekordérů značky Axis. Lze k němu připojit také síťové reproduktory ke vzdálené komunikaci s personálem nebo k odrazení vetřelců a také dveřní jednotku dálkového ovládání vstupu s videodveřníkem k audiovizuální identifikaci.

Současně s novým rekordérem představila společnost Axis také novou řadu AXIS S12 zahrnující čtyři záznamové servery v provedení rack i tower, které jsou vhodné pro náročné aplikace. Jsou součástí kompletního end-to-end řešení Axis a aby se daly snadněji použít ihned po vybalení, dodávají se už s předinstalovanými licencemi AXIS Camera Station a předkonfigurovaným softwarem.

AXIS S12

Nové servery umožňují vysokou škálovatelnost (úložná kapacita 16 až 192 TB) a díky několika konfiguracím RAID poskytují velké flexibilní systémové úložiště s možností rozšíření a redundancí dle konkrétních požadavků dané instalace. Integrovaný Trusted Platform Module (TPM) 2.0 umožňuje bezpečné šifrování disku operačního systému i uloženého videa.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.