facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 4. 4. 2024 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nový kompaktní přístupový bod od NETGEARu zvládne i stovky připojených zařízení

Netgear WBE750Společnost NETGEAR uvedla na trh nový přístupový bod s WiFi 7. Jde o třípásmový přístupový bod s označením WBE750, který nabízí celkovou propustnost Wi-Fi až 18,4 Gb/s a je vybaveno portem 10 Gb/s/Multigigabit PoE++. Kompaktní roz­měry přitom umožňují diskrétní umístění.



Třípásmový přístupový bod WBE750 zvládne obsloužit stále větší počet připojených zařízení – notebooků, mobilních telefonů, tabletů a dalších připojených zařízení, které by jinak mohly snižovat výkon a dostupnost bezdrátového připojení k internetu. Přístupový bod WBE750 podporuje až 600 souběžných připojených zařízení a patří tak k nejvýkonnějším zařízením ve své kategorii.

„Většina lidí má v průměru tři připojená zařízení, která si často berou s sebou na pracoviště. Pro podniky s 50 a více zaměstnanci se přetížení sítě může rychle stát problémem,“ říká Iphie Chen, senior manažerka produktové řady ve společnosti NETGEAR. „WBE750 s WiFi 7 může pro spoustu firem a dalších organizací znamenat vyřešení těchto problémů.“

Díky technologii WiFi 7 mohou zařízení odesílat a přijímat data ve více pásmech WiFi současně. To zlepšuje propustnost pro koncová zařízení a pomáhá vyhnout se nástrahám špatného připojení. Navíc pokročilý filtr pro Multi-link Operation (funkce WiFi 7) lépe izoluje jednotlivá pásma, což znamená minimální rušení a o 20–30 % lepší konektivitu. Ve srovnání s přístupovými body se staršími standardy WiFi nabízí WBE750 rychlejší přenos dat, nižší latenci, menší rušení a větší kapacitu.

Mezi další důležité vlastnosti zařízení WBE750 patří robustní zabezpečení s více SSID a VLAN, zpětná kompatibilita i se staršími zařízeními WiFi 6/6E a možnost vytvořit síť typu mesh.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.