facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 8. 7. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nový flashdisk Kingston se zabezpečením dat

IronKey Locker+ 50Společnost Kingston uvedla nový USB flash disk IronKey Locker+ 50 (LP50), který nabízí různé metody zabez­­pe­­če­­ní dat a je vhodný i pro běžné uži­va­te­le, na rozdíl od řady podobných pro­duk­tů pro firmy. Disk je vybaven hardwarovým šifrováním AES v režimu XTS, digitálně pode­psa­ným firmwarem proti útokům typu BadUSB a ochranou proti prolomení hesla metodou Brute Force. K ochraně dat přispívá i volitelná aplikace USBtoCloud, která zajistí automatické zálohování do zvoleného cloudového úložiště.



Pro přístup k zašifrovaným datům podporuje Kingston IronKey Locker+ 50 heslo správce a heslo uživatele v režimu komplexního hesla (Complex), nebo heslové fráze (Passphrasse). Komplexní režim umožňuje zadávat hesla o délce 6 až 16 znaků s využitím 3 ze 4 znakových sad, zatímco nový režim heslové fráze umožňuje zadávat číselný PIN kód, větu nebo dokonce seznam slov o délce 10 až 64 znaků i s podporou národních abeced. Pro snížení počtu neúspěšných pokusů o přihlášení lze během zadávání hesla aktivovat symbol „oko“ pro zviditelnění zadávaných znaků. Pokud dojde k zapomenutí uživatelského hesla, lze pro přístup k datům na disku nebo pro resetování uživatelského hesla použít heslo správce.

K pohodlnému a snadnému používání LP50 přispívá také jeho malé kovové pouzdro s otvorem pro kroužek na klíče a volitelná zálo­ho­va­cí aplikace USBtoCloud (od společnosti ClevX), která zajistí auto­ma­tic­ké zálohování do zvoleného cloudového úložiště. Zálohování dat z LP50 si může snadno nastavit každý, ať už jako své cloudové úložiště používá Google Drive, OneDrive (Microsoft), Amazon Cloud Drive, Dropbox nebo Box. Veškerý potřebný software a zabezpečení jsou již přímo na disku, takže není zapotřebí instalovat žádnou aplikaci. LP50 funguje v systémech Windows i macOS.

Kingston IronKey Locker+ 50 je k dostání v kapacitách 16 až 128 GB, má konektor USB typ A. Při použití rozhraním USB 3.2 Gen 1 dosahuje rychlost čtení a zápisu teoreticky až 145 MB/s, resp. 115 MB/s.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.