facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 29. 11. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nový extender od TP-Linku má pokrytí přes tisíc metrů čtverečních

TP-Link RE550Společnost TP-Link uvedla na trh nový extender RE550 s obrovskou plochou pokrytí, který dokáže snadno rozšířit domácí bezdrátovou Wi-Fi síť, a to s podporou standardu Wi-Fi 5 (802.11ac). Pomocí tohoto zařízení lze vytvořit stabilní síť Wi-Fi na ploše až 1 115 m2.



Jednu z výhod extenderu TP-Link RE550 je jeho snadná instalace: externer (opakovač) stačí umístit do volné elektrické zásuvky v dosahu stávajícího routeru. Nastavení pak jednoduše provedete prostřednictvím mobilní aplikace TP-Link Tether. Maximální rychlosti i pokrytí docílíte optimálním umístěním, které zjistíte díky inteligentní kontrolce signálu. Ta přímo na těle opakovače znázorňuje sílu signálu. TP-Link RE550Dosahu extenderu pomáhá i trojice nastavitelných externích antén.

Rychlost připojení je pochopitelně omezena dosavadní rychlostí sítě Wi-Fi, a je tak tedy vhodné extender použít v kombinaci s routerem podporujícím minimálně takovou rychlost, jaká je k dispozici právě u něj. Řečí čísel pak maximální rychlost přenosu dat u opakovače dosahuje hodnoty 1 900 Mb/s, z toho 1 300 Mb/s ve frekvenčním pásmu 5 GHz a 600 Mb/s v pásmu 2,4 GHz.

Něco jiného je však rychlost papírová a něco jiného reálná. TP-Link se u svých zařízení včetně opakovače RE550 snaží obě hodnoty co nejvíce sblížit díky implementaci pokročilých technologií, jako jsou adaptivní výběr cesty připojení (Adaptive Path Selection), automaticky volící nejrychlejší cestu k routeru, či vysokorychlostní režim využívající paralelně obě pásma Wi-Fi.

Kromě režimu opakovače můžete u modelu RE550 využít i jeho integrovaný režim přístupového bodu díky ethernetovému portu.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.