facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 18. 11. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nový dokumentární seriál ze zákulisí práce etických hackerů a kybernetických profesionálů

Tomorrow UnlockedSpolečnost Kaspersky produkovala nový dokumentární seriál ze zákulisí práce kybernetických profesionálů, kteří odhalují pozadí mediálně známých hackerských útoků a vysvětlují, jakým kybernetickým hrozbám dnes a denně čelíme. První díl seriálu Hacker:HUNTER Behind the Screens uvedla společnost tento týden na YouTube. V plánu je uvedení celkem osmi epizod, ale jejich vydání zatím nebylo upřesněno.



Podle svých slov, chce společnost Kaspersky tímto počinem přispět k lepšímu povědomí o reálných kybernetických hrozbách. Prostřednictvím svého YouTube video kanálu Tomorrow Unlocked proto vysvětluje pozadí globálních kybernetických incidentů a finančních dopadů na napadené firmy. Režisérem nového dokumentárního seriálu Hacker:HUNTER Behind the Screens je Nick Hampson, autor dokumentu In the Cold Dark Night nominovaného na cenu Emmy.

Každá z osmi epizod seriálu seznamuje diváky s hrozbami, jimž firmy a různé organizace čelí, a využívají k tomu scénáře a řešení z reálného světa. Pomáhají tak zajistit kybernetickou bezpečnost uživatelů i celých organizací. Animace dopodrobna vysvětlují každou hrozbu tak, aby ji pochopil i netechnicky zaměřený divák. Mezi hlavní experty, kteří v dokumentu hovoří, patří bezpečnostní týmy policie, univerzit, nemocnic, londýnského letiště Heathrow, společnosti Kaspersky a The Middle East Institute.

Hacker:HUNTER Behind the Screens je doplňkem k už existujícímu seriálu o kybernetickém zločinu hacker:HUNTER, který byl uveden v roce 2019 a získal řadu ocenění, včetně Webby Honoree 2021 a za Nejlepší krátký dokument na Los Angeles Movie Awards. Seriál se zabývá řadou témat, včetně hacknutí Zimních olympijských her v Jižní Koreji a mimořádného právního případu zaměřeného proti bezpečnostnímu analytikovi Marcusi Hutchinsovi.

Nový dokumentární seriál odstartoval 17. listopadu na YouTube kanálu Tomorrow Unlocked: https://www.youtube.com/tomorrowunlocked

Plán jednotlivých epizod seriálu a jejich premiér:

Epizoda 1 – Posviťte si na „temný“ web (17. listopadu 2021):
Chris Spinks a David Malkin z Yorkshire and Humber Regional Crime Unit (Spojené království) diskutují o shromažďování důkazů a vyšetřování, které vedlo k stíhání občana Spojeného království za prodej osobních údajů, drog a zbraní na darkwebu.

Epizoda 2 – Cíl: dodavatelský řetězec (listopad/prosinec 2021):
Eliza-May Austin, bezpečnostní konzultantka, vysvětluje, jak se menší dodavatelské firmy můžou stát terčem útoků na dodavatelský řetězec. Popisuje napadení z velmi nepravděpodobného vstupního bodu – nezabezpečeného klimatizačního systému.

Epizoda 3 – Internet věcí: když zařízení útočí (???)
Chris Kubecka z The Middle East Institute, která působí jako etická hackerka, vysvětluje, jak můžou být zařízení u nás doma i v kanceláři záludná. Rozebírá případ, který řešila, kdy chytré lednice v kanceláři způsobily bezpečnostní poplach.

Pět dalších epizod bude uvedeno v roce 2022 a ve spolupráci s nemocnicí ve Fürthu (Bavorsko, Německo), Holloway University (Londýn, Velká Británie), londýnským letištěm Heathrow a dalšími institucemi se zaměří na kauzu Emotet a pokročilý malware, zabezpečení koncových bodů, narušení bezpečnosti a ověřování uživatelů, sociální inženýrství a hrozby při cestách do vesmíru.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.