facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 16. 8. 2006

Nový adaptér pro napájení přes Ethernet

DWL_P200_633.jpgSpolečnost D-Link představila nový adaptér DWL-P200 pro napájení zařízení přes Ethernet (PoE). Adaptér je určen pro zajištění napájení bezdrátových LAN zařízení, jako jsou přístupové body, mosty, směrovače nebo dohledové kamery. Umožňuje přívod napájecího proudu přes ethernetový kabel a odstraňuje tak potřebu přímého připojení napájecího zdroje k zařízení.

Instalace DWL-P200 je i díky jeho kompaktní velikosti jednoduchá a nevyžaduje použití nástrojů ani softwaru. Stačí připojit základní jednotku k počítačové síti a k napájecímu zdroji, zapojenému do elektrické zásuvky, a propojit ji přes libovolný standardní ethernetový kabel s koncovou jednotkou, která může dodávat energii pro jakékoli kompatibilní 5V nebo 12V ethernetové zařízení. U standardního UTP kabelu kategorie 5 jsou pro přenos ethernetových dat používány jen dva páry vodičů (kontakty 1, 2, 3 a 6). DWL-P200 využívá nepoužitých kontaktů zbývajících párů vodičů v kabelu. DWL-P200 obsahuje základní jednotku a koncovou jednotku. Základní jednotka dodává stejnosměrné napětí do nepoužitých vodičů (kontakty 4, 5, 7 a 8) na jednom konci síťového kabelu. Na protějším konci rozděluje koncová jednotka data a napájení.

 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.