facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 13. 5. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nový 4 pozicový NAS do racku od QNAP

QNAP TS-451DeUSpolečnost QNAP představila nové 4 pozicové zařízení NAS určené pro montáž do racku. Zařízení TS-451DeU má kompaktní 1U šasi s hloubkou pouze 305 mm, která umožňuje snadnou instalaci do malých rackových skříní nebo na místa s rozsáhlou kabeláží.



Nový NAS pohání dvoujádrový procesor Intel Celeron J4025 2,0 GHz a standardně má 2GB paměti DDR4 (rozšiřitelná až na 8 GB). Dva vestavěné 2,5GbE porty RJ45 umožňují nasazení NASu i ve vysoce výkonné síti a v konfiguraci slučování portů nabízí propustnost až 5 Gb/s. Kromě 4 pozic pro disky SATA 6 Gb/s má model TS-451DeU také dva sloty pro M.2 SSD paměti pro volitelnou konfiguraci cache za účelem zvýšení aplikačního výkonu a podporuje také automatický tiering.

Stejně jako ostatní NASy od QNAP běží i zařízení TS-451DeU na operačním systému QTS, jehož součástí je kromě nástrojů pro správu také centrum aplikací (App Center), které nabízí mnoho aplikací pro různá využití NASu. Základem je samozřejmě zálohování a sdílení souborů. Aplikace HBS (Hybrid Backup Sync) usnadňuje lokální/vzdálené/cloudové úlohy zálohování a šetří čas a kapacitu úložiště pomocí technologie QuDedup, která deduplikuje záložní soubory u zdroje. V App Center systému QTS lze ovšem také získat aplikace pro hostování virtuálních počítačů a kontejnerů, nebo implementaci profesionálního kamerového systému pro dozorování a mnoho dalších.

Základní parametry TS-451DeU:

Provedení 1U s malou hloubkou pro montáž do racku (hloubka 295 mm); dvoujádrový procesor Intel Celeron J4025 2,0 GHz, 2GB paměť DDR4 (2x sloty SODIMM, podporuje celkovou kapacitu paměti až 8 GB); 4x 2,5"/3,5" pevné disky SATA 6 Gb/s nebo SSD; 2x sloty M.2 2280 SATA 6 Gb/s SSD; 2x porty 2,5GbE RJ45 LAN; 2x porty USB 3.2 Gen 1, 2x porty USB 2.0; 100W PSU.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.