facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 8. 1. 2014

Novinky v portfoliu konvertibilních zařízení Lenovo

Společnost Lenovo oznámila na veletrhu CES 2014 nové přírůstky do svého produktového portfolia vícerežimových zařízení. K novinkám patří MIIX 2, odnímatelný třírežimový notebook, a YOGA 2, konvertibilní notebook se čtyřmi režimy. MIIX 2 v 10palcovém a 11palcovém provedení upoutá pozornost díky své odnímatelné konstrukci, která umožňuje využít režimy notebook, stojan a tablet. Menší 10palcový MIIX 2 má tloušťku pouhých 9,2 mm a hmotnost 580 gramů. Běží na procesoru Intel Atom Quad Core a Windows 8.1. Uživatelům nabízí FHD 1920×1200 10dotykový displej, Wi-Fi, JBL surround reproduktory a až 128 GB eMMC úložiště spolu s micro SD slotem pro doplnění až 32 GB hudby, filmů, fotografií a dalších dat.



Zatímco 10palcový MIIX 2 je optimalizován pro extrémní mobilitu, 11palcový model se zaměřuje na poskytování vyšší úrovně výkonu s až 4. generací procesorů Intel Core i5, úložištěm až 256 GB SSD a FHD 1920×1200 širokoúhlým IPS displejem. 11palcový MIIX je vybaven mnoha stejnými klíčovými vlastnostmi jako jeho menší sourozenec, počínaje systémem Windows 8.1 s podporou 10bodového dotykového ovládání, Wi-Fi a volitelně 3G, JBL reproduktory, předními a zadními kamerami s vysokým rozlišením a dlouhou výdrží baterie pro celodenní práci na počítači.

 

Vylepšený konvertibilní notebook YOGA 2 nabízí režimy notebook, stojan, stan a tablet, ale nyní v mnohem kompaktnějším balení s rozšířenými specifikacemi. 11palcový model se může pochlubit tloušťkou 17 mm a hmotností jen 1,32 kg. Poháněn je novými čtyřjádrovými procesory Intel Pentium pro rychlou odezvu. Uživatelé mohou využít pevný disk o kapacitě 500 GB.

 

Větší, 13palcový model YOGA 2 je tenký 17,3 mm, váží 1,59 kg a poháněn je až 4. generací procesorů Intel Core i5. Zároveň je vybaven podsvícenou klávesnicí a Full HD (1920x1080) displejem. Poskytuje také až 500 GB HDD nebo SSHD pro uložení důležitých dat.


 
  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.