facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 23. 8. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Novinka pro bezdrátové připojení v průmyslovém prostředí

D-Link DIS-2650APSpolečnost D-Link přidala mezi svá řešení průmyslových sítí nový přístupový bod DIS-2650AP. Jde o robustní, centrálně spravované zařízení v kompaktní velikosti umožňující spolehlivé bezdrátové připojení v drsných a klimaticky náročných podmínkách.



Průmyslový přístupový bod DIS-2650AP využívá Wi-Fi 5 technologií 802.11ac Wave 2, která poskytuje bezdrátovou rychlost až 1200 Mb/s kombinovanou ve dvou pásmech. DIS-2650AP podporuje technologii MU-MIMO a funkci řízení pásma (Band Steering), díky kterým může Wi-Fi signál s vysokou šířkou pásma získat víc zařízení současně a zároveň se zařízení automaticky připojují k nejlepšímu dostupnému frekvenčnímu pásmu.

D-Link DIS-2650AP

Aby umožnil konektivitu v průmyslových prostorách, disponuje nový přístupový bod robustním kovovým pouzdrem a širokým rozsahem provozních teplot od -20 až do 65 °C. DIS-2650AP se také dodává s vestavěnou 2kV přepěťovou ochranou a 15kV ESD ochranou, které zajišťují nepřetržitý provoz i v případě elektrických přepětí nebo výbojů.

Při nasazení v různých síťových aplikacích lze DIS-2650AP nakonfigurovat do různých provozních režimů: přístupový bod (AP), bezdrátový klient, bezdrátový distribuční systém (WDS) s vysíláním AP nebo WDS most (bez vysílání AP) pro spoje bod-bod (PtP) nebo bod-multibod (PtMP).

Pro vyšší flexibilitu je DIS-2650AP také snadno možné namontovat na DIN lištu nebo na stěnu a má možnost být napájen z PoE nebo přes duální 12V-48V DC svorkovnici pomocí volitelného externího zdroje. Vnější dvoupásmové všesměrové antény jsou oddělitelné a dle potřeb aplikace je lze zaměnit za antény s jinou směrovou charakteristikou nebo za antény pro venkovní použití, např. při instalaci přístupového bodu ve venkovních instalačních boxech. DIS-2650AP je ideální k umístění do těžko dostupných oblastí, aby poskytoval připojení všude tam, kde je to potřeba.

Průmyslový přístupový bod DIS-2650AP lze spravovat z webového rozhraní jako samostatné zařízení nebo centrálně prostřednictvím bezplatného řídícího softwaru Nuclias Connect nebo pomocí hardwarového Wi-Fi kontroléru Nuclias Connect Hub, což správcům sítě umožňuje vzdálený dohled a konfiguraci sítě.

nuclias


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.