facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 11. 5. 2017

Nové výkonné stolní NAS servery od Synology

DiskStation DS1517+Společnost Synology uvedla na trh nové výkonné stolní servery NAS určené pro intenzivní datové úlohy v prostředí menších firem, poboček, nebo samostatných kanceláří. Novinkami jsou zařízení DiskStation DS1517+ a DS1817+, tedy pěti a osmišachtové desktop servery, které byly uvedeny společně s novou rozšiřovací jednotkou DX517.



Nové modely jsou osazeny čtyřjádrovým procesorem Intel Atom 2,4 GHz se dvěma výchozími variantami RAM paměti 2 GB nebo 8 GB s možností rozšíření až na 16 GB. Kromě čtyř vestavěných síťových portů 1GbE se do slotu PCIe vejde ještě volitelná síťová karta 10GbE pro maximální propustnost. Pokud je zařízení vybaveno dvoukanálovou pamětí a volitelným síťovým rozhraním 10GbE, dosahuje sekvenční propustnost rychlosti až 1 179 MB/s při čtení a 542 MB/s při zápisu.
Modely DS1517+ a DS1817+ jsou také prvními zařízeními NAS společnosti Synology podporujícími adaptéry M.2 SSD pro významné snížení latence vstupu/výstupu a tím pro dosažení vysokého výkonu při aplikacích náročných na odezvu a rychlost přenosu dat.

DiskStation DS1517+

Zařízení DS1517+ a DS1817+ podporují připojení dvou rozšiřovacích jednotek DX517 umožňujících uživatelům přidat až 10 dalších šachet na disky a průběžně tak rozšiřovat kapacitu úložiště. Svazek RAID je přitom možné rozšířit, aniž by bylo nutné přeformátovat stávající pevné disky, díky čemuž lze kapacitu plynule rozšiřovat bez přerušení provozu.

Podobně jako ostatní zařízení od Synology, používají i nové modely DS1517+ a DS1817+ operační systém DiskStation Manager (DSM) 6.1, který nabízí celou řadu aplikací pro zálohování a sdílení dat, správu sítě a mnoho dalších způsobů využití. NAS servery od Synology tak mohou sloužit jako ústřední bod v IT infrastruktuře jakékoliv kanceláře.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.