facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 30. 4. 2014

Nové servery ASUS

ASUS uvedl na trh novou řadu serverů ESC4000 G2S, která je založena na dvoujádrových procesorech Intel Xeon E5-2600 v2. Nové servery velikosti 2U jsou vybaveny svislými pozicemi pro pevné disky, které umožňují použití serveru v prostředí, která vyžadují vysoký výpočetní výkon. Zmíněné uspořádání uvolňuje místo na obou stranách pozic disků a umožňuje lepší proudění vzduchu z čelního panelu ke grafickým procesorům a dalším komponentám. Servery navíc obsahují dvojici nezávislých napájecích zdrojů 80 PLUS Platinum, které nabízí až 94% energetickou účinnost, čímž se dále snižuje spotřeba a provozní náklady.



Optimalizované proudění vzduchu v serverech umožňuje snížení teploty a spotřeby. Ve srovnání s předchozí generací serverů ESC4000 s ventilátory běžícími na plnou rychlost jsou grafické procesory v serverech G2S až o 10 % (9 °C) chladnější.

Servery ESC4000 G2S umožňují také širší možnosti rozšíření. K tomu slouží až 8+1 slotů PCIe 3.0 x16. Servery jsou přitom kompatibilní s řadou rozšiřujících karet, včetně nejnovějších řad akcelerátorů GPU Intel Xeon Phi 7120P, 5110P a 3100, NVIDIA Tesla (K10, K20 a K40) a GRID a grafických karet AMD FirePro.

Speciální rozšiřující slot je vyhrazen pro kartu ASUS PIKE (patentovaná souprava pro rozšíření vstupů a výstupů), která představuje jednoduchý a cenově výhodný způsob pro upgrade úložiště SAS/SATA v různých konfiguracích RAID.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.