facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 6. 3. 2014

Nové projektory Benq s velkou svítivostí

Společnost BenQ rozšířila svoji nabídku o tři nové modely DLP projektorů BenQ SX914, BenQ SH915 a BenQ SW916, kterou jsou svým výkonem, ale i cenou určeny pro náročné instalace pro prezentace v prostorách bez zatemnění jako jsou veletržní stánky nebo konferenční místnosti při zapnutém stropním osvětlení. Vzhledem k použitým objektivům a výkonu jsou použitelné také pro projekci z větší vzdálenosti.

Nejvýkonnější z nově uvedených modelů je BenQ SX914, který má lampu s výkonem 350 W a dosahuje svítivosti 6000 ANSI lumenů. Projektor pracuje v nativním rozlišení XGA (1024 × 768 bodů) a jeho předností je velký rozsah zoomu (1,6) a funkce vertikální posunu objektivu Lens Shift, která umožňuje větší flexibilitu při výběru místa instalace projektoru. Výhodou je i velmi široká škála portů, mezi kterými nechybí dva D-Sub konektory, S-Video, dva HDMI konektory a řada dalších vstupů. K dispozici jsou i dva integrované 10W reproduktory. Doporučená koncová cena projektoru BenQ SX914 je 64 190 Kč.
 


BenQ SX914

 

Nejvyšší rozlišení z nových projektorů nabízí model BenQ SH915, který nativně pracuje s Full HD rozlišením 1920 × 1080 bodů. Naopak svítivost je z uvedených projektorů nejnižší. 4000 ANSI lumenů je přesto dostatečný výkon pro prezentace bez zatemnění. Optický zoom použitého objektivu má rozsah 1,5 a pro základní ozvučení je v projektoru vestavěný 5W reproduktor. Doporučená koncová cena projektoru BenQ SH915 je 44 990 Kč.

Někde uprostřed je mezi novinkami se svými parametry model BenQ SW916. Pracuje v rozlišení WGXA (1280 x 800 bodů) a dosahuje světelnosti 5 000 ANSI lumenů při kontrastním poměrem až 7500 : 1. K dispozici je opět velký 1,5x zoom a bohatá nabídka obrazových vstupů. BenQ SW916 bude k dispozici na tuzemském trhu až od května 2014 s doporučenou koncovou cenou 64 190 Kč.

 

BenQ SH915
 

Všechny uvedené modely projektorů podporují funkci LAN Display pro přenos obrazových dat přes standardní síťový kabel (Ethernet). Užitečná je i funkce LAN Control, umožňující prostřednictvím datové sítě přístup k nastavení projektoru. Takto může být např. provedena centrálně řízená aktualizace u všech projektorů v síti. Nové modely umožňují také bezdrátový přenos dat díky volitelnému USB adaptéru. Integrovaná funkce Wireless Display a nová aplikace BenQ QPresenter pak zajistí bezdrátové propojení mezi projektorem, chytrým telefonem, tabletem či počítačem.

Všechny tři uvedené modely využívají technologii SmartEco, která řídí výkon lampy, tak aby se přizpůsobila promítanému obsahu a produkovala jen tolik světla, kolik je opravdu nutné. Šetří tak nejen energii, ale především zvyšuje životnost lampy, která je tak prodloužena pří plné intenzitě až o 4000 hodin.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.