facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 14. 12. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nové přepínače NETGEAR pro 10gigabitovou konektivitu

Netgear S3600Společnost NETGEAR uvedla na trh nové přepínače řady S3600 s clou­do­vou správou. Řada S3600 zahr­nu­je 8portové a 16portové přepínače, které poskytují flexibilní a auto­ma­tic­ky adaptivní kabelové připojení. Umožňují rychle připojit zařízení a poskytnout mu přesně takovou rychlost, jakou pro svou práci potřebuje – buď 1G, 2,5G, 5G nebo 10G.



Počet aplikací a zařízení, která zvládají přenosy velkých objemů informací za krátkou dobu, se neustále zvyšuje. To může ve firmách způsobovat výpadky internetového připojení, pomalé rychlosti, zpoždění streamování obsahu a pomalé stahování. Řada inteligent­ních přepínačů S3600 tyto problémy řeší tak, že umožňuje jedno­du­še připojit zařízení a okamžitě mu poskytnout přesně takovou rych­lost, jakou pro svou práci potřebuje – buď 1G, 2,5G, 5G nebo 10G.

S3600 je vybaven intuitivní cloudovou správou NETGEAR Insight, která zjednodušuje počáteční konfiguraci a umožňuje komplexní vzdálenou správu a řešení problémů nejen pro přepínače, ale i pro routery NETGEAR Pro a přístupové body Pro WiFi. Správci sítě tak mohou z jednoho místa snadno nasazovat, spravovat a monitorovat každý aspekt sítě.

Mezi další důležité vlastnosti přepínačů řady S3600 patří:

  • Konfigurovatelné síťové funkce L2/L2+ (VLAN, Rapid Spanning Tree, IGMP Snooping/Querier/Fast Leave a další).
  • Automatická prevence DoS (Denial-of-Service)
  • Vzdálené monitorování SNMP v1, v2c, v3 a RMON.
  • Smart Command-Line Interface (CLI) – rozhraní, které umožňuje spravovat všechna síťová zařízení z jednoho místa.
  • Zrcadlení portů pro monitorování sítě – umožňuje přenášet síťové pakety zachycené na jednom nebo několika portech přes přepínač do cíle na jiném portu pomocí sledovacího programu.
  • Nejnovější možnosti úspory energie, včetně automatického režimu nižší spotřeby na port, když je připojení portu mimo provoz nebo je nečinné.
  • Tichý provoz – regulace otáček ventilátoru na základě teploty minimalizuje akustický hluk systému s max. 28,63 dBA při okolní teplotě 25 °C.

 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.