facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 29. 6. 2006

Nové notebooky VAIO pro léto 2006

Vaio_serie_leto_626.jpgSony inovovalo klíčovou řadu produktů VAIO řady SZ-2 pro nabídku léta 2006. Standardem pro oba modely řady je celý 1 GB operační paměti 533MHz DDR2 SDRAM. Díky vyspělé konstrukci z uhlíkových vláken bylo v případě modelu VGN-SZ2XP možné dosáhnout neuvěřitelně nízké hmotnosti – výjimečných 1,68 kg. Model VGN-SZ2XP je také vybaven jedním z nejtenčích displejů na světě – hloubka je pouhých 4,5 mm. Použitá technologie X-black LCD zajišťuje kontrastnější obraz, sytější barvy a efektivní snížení odlesků.

Spojení hardwarové ochrany TPM (Trusted Platform Module) a snímače otisků prstů chrání u modelu VGN-SZ2XP data stejně efektivně, jako je uhlíková skořepina chrání fyzicky. Ochrana před poškozením a ztrátou dat je i součástí pevného disku: při pádu automaticky technologie G-Sensor, jíž jsou vybaveny všechny modely, bleskově zaparkuje zapisovací/čtecí hlavy pevného disku. Nový režim Stamina umožňuje přepínat mezi dvěmi grafickými kartami – mezi integrovanou grafickou kartou Intel, určenou pro každodenní použití a grafickou kartou NVIDIA GeForce Go 7400, která nabízí maximální možný výkon pro přehrávání videa nebo práci ve 3D. Znamená to, že baterie napájí grafickou kartu NVIDIA pouze, když její výkon potřebujete.

 
  

- PR -

Dotykové displeje Sharp pro interaktivní spolupráci

2. část: Modelová řada LB


V minulém vydání jsme pro vás zmapovali aktuální nabídku kolaborativních displejů značky Sharp, vysvětlili jsme hlavní rozdíly mezi jednotlivými modelovými řadami a blíže jsme popsali nejvyšší řadu LA. Dnes vám představíme střední řadu označenou zkratkou LB (B jako Business).