facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 30. 3. 2016

Axis uvádí nové multisenzorové panoramatické kamery

Axis Communications představuje dvě multisenzorové panoramatické kamery. Model AXIS P3707-PE má rozlišení 8 megapixelů, čtyři kamerové senzory s proměnným ohniskem a umožňuje pokrytí v úhlu 360° nebo kombinaci celkového náhledu a přiblížených záběrů ve čtyřech různých směrech. Druhý model AXIS Q3708-PVE s rozlišením 15 megapixelů je vybaven třemi obrazovými snímači pro dohled v úhlu 180° technologiemi pro zvládání náročných světelných podmínek.



Model AXIS P3707-PE obsahuje čtyři kamerové senzory, jejichž umístění na kruhové dráze lze upravovat tak, aby byly namířeny do požadovaného směru záběru. Každý kamerový senzor je možné individuálně naklánět a nastavit pro horizontální úhel snímání od 108° do 54° a buď pro široký, nebo přiblížený záběr. Kamerové senzory lze též otočit, aby podporovaly formát snímání na výšku zvaný Axis Corridor Format pro optimální pokrytí svisle orientovaných sledovaných míst. Kamera AXIS P3707-PE podporuje samostatně konfigurovatelné video streamy z každého kamerového senzoru, jakož i streaming všech čtyř záběrů, a poskytuje tak video s rozlišením 1080p při snímkové frekvenci 12,5/15 snímků za sekundu a při rozlišení 720p má video plnou snímkovou frekvenci.

Kamera AXIS Q3708-PVE má tři objektivy, které jsou dodávany již zaostřené v rámci základního továrního nastavení, takže na místě instalace již není nutné ostření provádět. Je vybavena technologií širokého dynamického kontrastu s parametry pro forenzní expertízu označovanou jako Wide Dynamic Range - Forensic Capture a dokáže i při špatném osvětlení poskytovat obraz výborné kvality. Model AXIS Q3708-PVE nabízí obraz s rozlišením 11 megapixelů (3x rozlišení QuadHD) při 30 snímcích za sekundu nebo s rozlišením 15 megapixelů (3x 5 MP) s 20 snímky za sekundu.

Pro datový přístup stačí u kamer AXIS P3707-PE i AXIS Q3708-PVE jediná IP adresa. Znamená to, že pro mnohé softwary pro správu videa (VMS – video management software) je potřebná pouze jedna licence. Obě kamery navíc podporují protokol pro napájení přes datovou síť Power over Ethernet a technologii Zipstream společnosti Axis, která snižuje nároky na šířku přenosového pásma a úložné kapacity.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.