facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 24. 11. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nové multigigabitové přepínače NETGEAR jsou levné

NETGEARSpolečnost NETGEAR představila dva nové multigigabitové nespravované přepínače MS105 a MS305, které umožňují firmám zvýšit propustnost jejich sítí i s velmi omezených rozpočtem.



Ve firmách rapidně narůstá počet zařízení s multigigabitovými schopnostmi, jako jsou přístupové body s Wi-Fi 6 nebo datová úložiště (NAS). Také stále častější využívání videa vyžaduje, aby firmy měly k dispozici větší šířku pásma a mohly tak docílit hladkého provozu v síti. To už nelze zvládnout pomocí gigabitového připojení. Tento problém ovšem řeší i ty nejmenší firmy s často velmi omezeným rozpočtem.

NETGEAR proto rozšířil svoji nabídku o dva nové multigigabitové nespravované přepínače MS105 a MS305, které firmám pomohou překonat přetížení ethernetu za velmi dostupnou cenu. Doporučená koncová cena nových přepínačů je 3539 Kč (MS105) a 3189 Kč (MS305).

MS305
MS305

Nové přepínače nabízí pět 2,5G portů v kovovém pouzdře, které lze umístit na stůl nebo připevnit na zeď. Přepínače jsou energeticky úsporné a byly zkonstruovány tak, aby vydržely po velmi dlouhou dobu. Model MS105 je proto dodáván s doživotní zárukou (ProSAFE Limited Lifetime Warranty), výměnou v následující pracovní den. MS305 je pak dodáván s 3letou zárukou.

MS105
MS105

Mezi nejdůležitější vlastnosti a funkce nových přepínačů NETGEAR MS105 a MS305 patří:

  • jednoduché zapojení bez potřeby softwaru nebo konfigurace
  • 5 ethernetových portů 2,5G
  • Malé, robustní kovové pouzdro
  • Zcela tichý provoz
  • Možnost umístění na stůl nebo na stěnu
  • Základní monitorování aktivity a rychlosti portů pomocí LED diod
  • Prioritizace provozu 802.1p a podpora jumbo rámců umožňuje integraci se sofistikovanějšími sítěmi
  • Energeticky úsporný design v souladu s IEEE802.3az

 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.