facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 4. 8. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nové monitory AOC pro stylové domácí kanceláře

AOCSpolečnost AOC představila novou modelovou řadu monitorů V5, které zaujmou na první pohled štíhlým, elegantním designem a moderní USB-C konektivitou. Prvních šest modelů řady V5 je už dostupných a jedná se o bezrámečkové modely (ze tří stran), které mají displej s rozlišením Full HD nebo QHD a úhlopříčky obrazovky 24, 27 nebo 31,5 palců.



Uživatelé, kteří často pracují z domova vědí, že pracovat s malou obrazovkou notebooku není zdravé ani pohodlné. Díky tomu se součástí mnoha domácností stal vyhrazený pracovní prostor s velkým monitorem a klávesnicí/myší. Některé domácí kanceláře ale trpí objemným monitorem a změtí kabelů. Právě v takovém prostředí vyniknou přednosti štíhlých monitorů nové řady V5 od AOC.

Vzhled monitorů řady V5 je elegantní a střídmý. Monitory jsou vyvedeny v černé barvě a mají ze tří stran bezokrajový design a velmi úzký spodní rámeček. Monitory mají tenkou základnu (12,1 mm) s možností ergonomického nastavení výšky o 130 mm, otáčením, naklápěním a pivotem (modely V5C). V nabídce ale bude i jednodušší varianta pouze s funkcí naklápění (modely V5CE).

Všechny modely řady V5 jsou vybaveny 4portovým rozbočovačem USB 3.2 a konektorem USB-C s výkonem 65 W. Díky tomu lze tablety/notebooky jednoduše připojit a rozšířit/zrcadlit displej mobilního zařízení na monitor pomocí jediného kabelu USB-C. Připojení USB-C přitom bude také připojené zařízení napájet/nabíjet, současně přenášet signál mezi zařízením a monitorem a navíc nabízet přístup k dalším zařízením na vestavěném USB rozbočovači.

Nové monitory mají kvalitní displeje se širokým gamutem (120 % sRGB nebo vyšším a 90 % DCI-P3 nebo vyšším). Jde o barevně přesné IPS displeje u modelů 24” a 27” nebo VA panely pro 32” model. Jejich obnovovací frekvence 75 Hz převyšuje parametry běžných kancelářských modelů, stejně jako doba odezvy 4 ms GtG a podpora AMD FreeSync, která umožňuje monitory řady V5 využít i pro příležitostné herní seance. Ve výbavě nechybí vestavěné reproduktory (2x 3 W a 2x 5 W pro model Q32V5CE).

Prvními modely nové řady V5 jsou monitory AOC 24V5C, 24V5CE, 27V5C, 27V5CE, Q27V5C a Q32V5CE.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.