facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 10. 5. 2012

Nové kamerové servery QNAP

Nejvyšší typ zaznamená video až z 48 kamer najednou

Modely samostatné i určené do racku zahrnuje nová nabídka kamerových serverů QNAP. K dispozici jsou nyní verze pro 1 až 8 pevných disků s maximální kapacitou pro nahrávání záznamu 24 TB. Všechny modely jsou založeny na procesorech Intel a mohou se pochlubit celou řadou funkcí jako například SMS poplachem nebo online sledování na chytrých telefonech. Jsou uzpůsobeny pro neustálý provoz, podporují UPS a mají velmi nízkou spotřebu energie.


Nejnižší nově uvedenou řadou je VS-20xx Pro, jejíž modely dokáží pojmout dva pevné disky o maximální kapacitě 6 TB a připojit až 12 kamer. Tyto úsporné servery jsou poháněny procesory Intel Atom Dual Core taktované na frekvenci 1,66 GHz. Ve výbavě nechybí duální gigabitový port ani podpora RAID a multi-monitoringu a řada dalších funkcí, které jsou vlastní všem kamerovým serverům s označením Pro. Ty vedle mnoha funkcí nabízejí podporu řady IP kamer a schopnost nahrávat ve formátech H.264, MPEG-4, M-JPEG a MxPEG.

Řada VS-40xxPro má čtyři pozice pro pevné disky s maximální celkovou kapacitou 12 TB a možností zapojení až 16 kamer. Kromě samostatných modelů jsou však k dispozici také rackové verze U (prozatím podpora 2TB disků). Další funkce jsou stejné. Za zmínku stojí možnost sledovat kamery na samostatném displeji bez nutnosti instalace na PC, hledání videí dle datumu, času a událostí. Všechny kamerové servery jsou vybaveny českým prostředním a uzpůsobeny pro úsporný provoz. Disponují managementem událostí, UPS podporou a inteligentním vypnutím/zapnutím.

Víceméně stejně vybavená je „vyšší-střední“ třída VS-60xx Pro, která se na rozdíl od ostatních serverů liší jen počtem pozic pro pevné disky a podporou vyššího počtu zapojených kamer. V tomto případě se jedná u nejvyššího modelu z řady o šest pevných disků a maximální kapacitu 18 TB a možnost nahrávání až z dvaceti připojených kamer. Pokud potřebujete větší kapacitu disků a nikoliv kamer, můžete využít stejně jako u všech ostatních řad funkci Online RAID capacity expansion. Pomocí té lze rozšířit v7yužitelnou kapacitu o pevné disky umístěné v RAID poli jiného kamerového nebo NAS serveru QNAP.

Nejvyšší řada monitorovacích systémů VS-80xxU-RP Pro přináší podporu nahrávání až 48 kanálů na 8 pevných disků o maximální celkové kapacitě 24TB. Oproti nižším a středním modelům je také lépe vybavena po hardwarové stránce. O výpočty se stará dvoujádrový procesor Intel Core i3-2120 taktovaný na 3,3 GHz, kterému sekunduje 2GB DDRII operační paměti RAM. K dispozici má navíc 128MB rychlé flash paměti, aby bylo spolehlivě zajištěno plynulé nahrávání. Také zde je na výběr mezi samostatným modelem a rackovou verzi, která v tomto případě zabírá vzhledem k počtu disků dva „šuplíky“.

Ceny nově uvedených kamerových systémů QNAP začínají na 23 990 Kč s DPH u nejnižšího modelu a končí na 149 990 Kč u nejvyššího modelu.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.