facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 25. 4. 2019

Nové gigabitové přepínače NETGEAR s rozšířenou správou

Společnost NETGEAR uvádí na český a slovenský trh dvojici cenově dostupných firemních přepínačů řady NETGEAR Smart Managed Plus. Malé a střední firmy jsou při svých obchodních aktivitách velmi často závislé na kvalitě firemní sítě. Ta se však v dnešní době potýká s výrazným nárůstem virtualizace a zvýšeným počtem cloudových služeb a aplikací, jako je VoIP, streamování videa či IP monitorování. Přepínače NETGEAR jsou proto vybaveny technologiemi síťové inteligence, které jim pomáhají oddělit hlasové a video soubory od ostatních dat a následně každému z nich přidělit prioritu. To vše bez dodatečných nákladů a pokročilých IT znalostí.



Nové kovové přepínače řady Smart Managed Plus jsou vybaveny pěti (GS305E) a osmi (GS308E) gigabitovými ethernetovými porty a řadou pokročilých funkcí v podobě QoS, VLAN, IGMP snoopingu v1, v2 a v3 či zrcadlení portů. Jejich prostřednictvím jsou schopné reagovat na veškeré požadavky dnešního firemního prostředí a dosáhnout tak optimálního výkonu firemní sítě. Vysoce kvalitní zabezpečení poskytuje kombinace prevence před DoS útoky, loop detekce, kabelové diagnostiky a kontroly v případě bouřky.

Oba přepínače lze jednoduše instalovat, konfigurovat a spravovat prostřednictvím intuitivního webového rozhraní. Snadné a rychlé propojení přepínače s dodatečným zařízením v podobě pracovní stanice, datového úložiště či tiskárny umožňuje funkce plug-and-play. Přepínače pokrývá rozšířená tříletá hardwarová záruka a technická podpora poskytována po dobu 90 dnů od zakoupení produktů.

Přepínače NETGEAR GS305E a GS308E jsou již v prodeji za doporučené koncové ceny 820 korun/32 euro a 1 100 korun/43 euro.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Přechod na nový systém SAP by neměl být vnímán pouze jako nezbytný krok, ale jako příležitost

S blížícím se koncem podpory starší verze systémů SAP se společnosti připravují na přechod na aktuální systém SAP S/4HANA. Tato migrace může v případě větších společností trvat i více než jeden rok, a proto je důležité ji neodkládat.