facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 2. 2. 2018

Verbatim uvádí nové externí HDD/SSD disky s kódovací klávesnicí

Společnost Verbatim představuje dvě zařízení na ukládání dat s hardwarovým šifrováním armádní úrovně - Store‘n’Go Secure Portable HDD (1TB) a Store‘n’Go Secure Portable SSD (256GB). Tato zařízení jsou kompatibilní se standardem FIPS (Federal Information Processing Standard) 140-2 a směrnicí GDPR díky tomu, že využívají AES 256-bit hardware šifrování. To znamená, že povinně šifrují všechny složky nahrané na zařízení v reálném čase. Díky vestavěné klávesnici pro zadání PIN kódu disky neuchovávají hesla v dočasné paměti. Tím pádem jsou mnohem bezpečnější než disky, které používají klasické softwarové šifrování.



Klávesnicový systém se snadno používá. Uživatel zadá kód PIN, který může mít až dvanáct číslic. Uživatel poté může disk „odemknout“ a dostat se k jeho obsahu. Když je připojený k počítači či jinému zařízení, LED osvětlení na klávesnici ukazuje jeho současný stav: zamčený disk svítí červeně, odemčený zeleně a žlutě v administrátorském režimu. Pro ještě větší zabezpečení se disk po dvaceti neúspěšných pokusech o odemknutí zamkne a bude nutné ho znovu naformátovat. Systém zadávání hesla pomocí klávesnice zároveň umožňuje diskům připojit se k televizi a set-top boxům, které mají mechaniku podporující externí disky. Běžné pevné disky s šifrovacím softwarem tuto možnost nemají.

Zařízení je kompatibilní s operačními systémy pro PC i Mac a využívá interface USB 3.1 GEN 1 s USB-C připojením pro rychlý přenos dat. Balení obsahuje kabel pro propojení USB- C a USB-A a dále USB-A - USB-C adaptér pro připojení k široké škále zařízení.

Pro ještě větší bezpečnost je spolu s produktem dodáván i Nero Backup Software, který uživatelům umožňuje naplánovat zálohování všech souborů, složek a disků v jejich notebooku nebo PC a zajistit tak pravidelnou zálohu dat. Nero Backup Software je kompatibilní s Windows Vista, Windows 8 and Windows 10, ne však s Mac OS.

Přenosný disk s kapacitou 1TB Store‘n’Go Secure Portable HDD s přístupovou klávesnicí (PN 53401) má doporučenou cenu 2.190 Kč/85 eur, váží cca 280 g a měří 123 mm x 76 mm x 11 mm (d x š x v).

Přenosný disk s kapacitou 256GB Store‘n’Go Secure Portable SSD s přístupovou klávesnicí (PN 53402) má doporučenou cenu 3.699 Kč/ 145 eur, váží pouhých 116 g a měří pouze 93 mm x 50 mm x 13 mm (d x š x v).


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.