facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 12. 9. 2006

Nové digitální fotoaparáty Panasonic

LumixFX_637.jpgSpolečnost Panasonic uvádí na český trh nové digitální fotoaparáty LUMIX DMC-FX50 a DMC-FX07 s rozlišením 7,2 megapixelu, 28mm širokoúhlým objektivem LEICA DC f/2,8, 3,6násobným optickým zoomem (ekv. 28mm až 102mm u kinofilmu), systémem optické stabilizace obrazu MEGA O.I.S. a inteligentním nastavením citlivosti ISO. DMC-FX50 je vybaven velkým 3palcovým LCD panelem, zatímco kompaktní DMC-FX07 má 2,5palcový displej. Stejně jako všechny ostatní fotoaparáty nové řady Panasonic Lumix mají i modely FX50 a FX07 kompletní lokalizaci menu i rozsáhlé nápovědy do češtiny. K dostání jsou za doporučené ceny 12.495 Kč a 11.495 Kč včetně DPH.

Součástí všech fotoaparátů řady LUMIX je systém MEGA O.I.S. pro kompenzaci chvění ruky. Modely FX50/FX07 jsou vybaveny prvním systémem inteligentního nastavení ISO (označováno dále jako I.I.C.) a maximální citlivostí ISO 1250. Díky schopnostem procesoru LSI Venus Engine III dokáží tyto fotoaparáty fotit při citlivosti ISO 1200, aniž by docházelo ke snížení rozlišení. Fotoaparáty nabízí na výběr různé metody automatického zaostřování: 5bodové, 3bodové superrychlé, 1bodové superrychlé, 1bodové při normální rychlosti a zaostření na místo. Řada režimů a dalších funkcí pomohou dosáhnout lepších výsledků při fotografování, je jich 17 (u FX07 18).

 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.