facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 15. 7. 2021 - Zdeněk Gric

Desetipalcové tablety TCL 10 TABMAX a TCL TAB 10S

Společnost TCL Communication uvedla na český trh dva desetipalcové tablety TCL 10 TABMAX a TCL TAB 10S. Obě novinky nabízejí ve své cenové kategorii velmi kvalitní zážitek z obrazu. Tomu napomáhá kromě IPS displejů s rozlišením Full HD+ také technologie NXTVISION, která přináší věrnější obraz a bohatší detaily. Nechybí funkce pro zvýšenou ochranu zraku, rodičovský režim nebo dvojice reproduktorů a mikrofonů pro bezproblémové videohovory.



Dalším společným jmenovatelem obou tabletů je 8000mAh baterie s velkou výdrží pro dlouhé sledování videí, případně hraní her. Zatímco model TCL 10 TABMAX dokáže plnit i náročnější pracovní úkoly a podporuje spolupráci na více zařízeních, model TCL TAB 10S zastane plnohodnotně funkci tabletu pro celou rodinu a díky přibalenému pasivnímu stylusu umožňuje snadné psaní poznámek nebo kreslení. TCL 10 TABMAX se prodává v barvách Frost Blue a Space Gray za 5790 Kč s DPH, model TCL TAB 10S je v prodeji v barevné variantě Gray za 4490 Kč s DPH.

TCL 10 TABMAX – pro práci i hraní

Model TCL 10 TABMAX nabízí 10,36palcový displej s Full HD+ rozlišením. Prémiový tablet má tenké rámečky, díky čemuž obrazovka zabírá celých 83,5 % čelní strany zařízení. Obraz zdokonaluje technologie NXTVISION, která vylepšuje barvy, kontrast a detaily. Tablet nabízí inteligentní ochranu zraku, která snižuje úroveň škodlivého modrého světla a současně zabraňuje blikání displeje, které unavuje oči.

Novinka je vybavena výkonným osmijádrovým procesorem v kombinaci se 4 GB operační paměti a 64GB interní pamětí, což zaručuje dostatek výkonu při práci i hraní náročnějších her. Zásluhou baterie s obří kapacitou 8000 mAh můžete na jedno nabití sledovat až 8 hodin online videí nebo až 5 hodin hrát hry. Pomocí 18W nabíječky lze baterii do 30 minut nabít na 21% a za 4 hodiny na maximum.

TCL 10 TABMAX je vhodný i jako pracovní nástroj, protože podporuje spolupráci na více obrazovkách (smartphony, TV). Videohovory nebo skupinovou komunikaci ve vysokém rozlišení zajistí přední 8Mpx kamera a také pokročilý systém dvou mikrofonů, který zachytí váš hlas a účinně eliminuje okolní hluk. Filmy nebo hry si lépe vychutnáte díky dvěma hlasitým reproduktorům. O zachycení kvalitních fotek a videí se postará hlavní 13Mpx fotoaparát.

Při aktivaci dětského režimu tablet upozorní diváka, pokud má oči ve vzdálenosti menší, než je 25 cm od obrazovky. Rozsáhlé funkce rodičovské kontroly dovolují omezit dítěti používání tabletu na určitý čas, naplánovat mu přestávky nebo nastavit seznam povolených webových stránek, které dítě může navštívit.

TCL TAB 10S – tablet pro celou rodinu

Druhá z novinek, model TCL TAB 10S, je ideální volbou nejen pro studenty, ale i jako spolehlivé multimediální zařízení pro celou rodinu. V balení nechybí pasivní stylus, jehož používání je stejně komfortní jako psaní tužkou či perem na běžném papíru.

Tablet je poháněn osmijádrovým procesorem MediaTek MT8768. Plynulý chod operačního systému Android 10 zajišťují 3 GB operační paměti v kombinaci s 32GB úložištěm, jež lze pomocí microSD karet rozšířit až o dalších 256 GB. Výhodou tabletu je velká výdrž zásluhou baterie s kapacitou 8000 mAh. Ta poskytuje až osm hodin nonstop přehrávání videa, a až dva týdny na jediné nabití v pohotovostním režimu.

Další předností zařízení zejména pro potřeby distanční výuky nebo práce z domova jsou dva mikrofony a reproduktory, což uživatelům v kombinaci s přední kamerou zajistí bezproblémovou i efektivní komunikaci. Rodiče jistě ocení i funkci rodičovské kontroly a také možnost ovládat jakoukoli aplikaci třetích stran, která je obsažena v tabletu.

Displej tabletu disponuje technologií NXTVISION pro ostřejší a detailnější obraz. Zvláštní pozornost je věnována ochraně očí. Inteligentní ochrana zraku zabraňuje blikání a eliminuje vyzařování škodlivého modrého světla. Díky ní je uživatel upozorněn pokaždé, když se jeho oči přiblíží na méně než 25 centimetrů od displeje. Funkce adaptivní jas zajišťuje vždy optimální jas za daných okolních světelných podmínek.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.