facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 26. 4. 2021 - Zdeněk Gric

Nová vysokorychlostní PTZ kamera Axis Q6315-LE

Společnost Axis Communications uvedla na trh novou vysokorychlostní otočnou kameru AXIS Q6315-LE. Tato kamera je určená k videodohledu za každého počasí i v hluboké tmě a disponuje výkonným IR přísvitem s dlouhým dosahem (v závislosti na scéně i 300 metrů a víc). Vylepšený snímač s procesorem nové generace zajistí lepší obraz, rozšířené možnosti videoanalýzy a podstatně efektivnější kompresi videa.



Výkonná kamera AXIS Q6315-LE nabízí přesné laserové zaostření dokonce i ve tmě. Její schopnost vypořádat se s náročnými světelnými podmínkami podporuje technologie Lightfinder 2.0, díky které je i záběr v šeru barevně věrný a sytý. Kamera ostře snímá i pohybující se objekty. Díky funkci Speed Dry poskytuje jasný a ostrý obraz také za deště. Je proto vhodná i do otevřených prostranství s obtížnými světelnými podmínkami, jako jsou například parky, nebo všude tam, kde jsou potřeba detailní záběry ve forenzní kvalitě 24/7.

Kamera stvořená pro spolehlivý dohled

Kamera má ve výbavě vše, co je potřeba ke sledování a identifikaci podezřelého chování. Disponuje softwarem Axis Object Analytics, jenž umožňuje detekovat a klasifikovat objekty v záběru, a přizpůsobit tak dohled specifickým potřebám. Součástí kamery je funkce Autotracking 2, díky níž je možné podezřelé osoby nebo vozidla označit a aktivně sledovat. Lze jí také propojit s multikamerovým hnízdem AXIS Q6100-E, a získat tím snadno kompletní přehled o dění v plném rozsahu 360°. A protože AXIS Q6100-E používá stejný držák, zdroj energie i síťový kabel, tato sestava je cenově úsporným řešením. V neposlední řade Axis pečuje o zachování soukromí – oblasti, kde videodohled není potřebný (jako jsou sousedící soukromé pozemky), je možné maskovat obraz pixelizací.

Zabezpečená pro případ kyberútoku

Axis Q6315-LE ale myslí i na vlastní bezpečnost. Mezi pokročilé bezpečnostní funkce zde patří firmware s autorizací (signed firmware) a bezpečné spuštění (secure boot), které zajišťují, že je na kameře nainstalovaný pouze autorizovaný firmware, který se po uvedení do továrního nastavení zbaví veškerého malwaru. Modul Trusted Platform Module (TPM) s certifikací FIPS 140-2 úrovně 2 dál zajišťuje bezpečné úložiště všech kryptografických klíčů a certifikátů, které zůstanou zamknuté i v případě narušení zabezpečení, nebo kybernetického napadení.

Mezi klíčové vlastnosti patří:

  • 1/2" senzor s 31× optickým přiblížením 
  • IR přísvit a funkce pro snímaní D/N 
  • AXIS Object Analytics, Autotracking 2 a dynamický grafický překryv kvůli jednoduché orientaci v prostoru 
  • Laserové ostření pro přesné zaměření pomocí funkce přiblížení Quick-zoom 
  • TPM, FIPS 140-2 s certifikací 2. úrovně

Kamera je k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za doporučenou koncovou cenu 77 500 Kč.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech

IT Systems 4/2024Dominantní částí aktuálního vydání IT Systems je příloha věnovaná kybernetické bezpečnosti, ale najdete v něm také řadu jiných témat. Věnujeme se především trendům v digitalizaci výroby, ale i problematice ESG reportingu a využití virtuální a rozšířené reality v průmyslu. Ukážeme vám také, jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech.