facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 27. 1. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nová řada monitorů AOC s USB-C doková­ním a vestavěnými webovými kamerami

AOC P3Společnost AOC představila novou řadu monitorů P3 s bohatou výbavou. Jde o sedm nových monitorů ve třech různých velikostech (tři modely 24″, tři modely 27″ a jeden ultraširokoúhlý s úhlopříčkou 34″). Všechny nové modely mají ergonomický stojan a úzké rámečky na třech stranách, využívají kvalitní displeje typu IPS nebo VA se širokými pozorovacími úhly. Ve výbavě nechybí 4portové rozbočovače USB 3.2. Některé modely mají vestavěné 2MP nebo 5MP webové kamery s podporou funkce Windows Hello. Všechny nové modely P3 kromě největšího mají také výstup DisplayPort pro snadnější vytvoření sestav s více monitory.



Součástí nové řady P3 jsou:

  • Cenově nejdostupnější modely QW, které jsou vybaveny naklápěcí 2MP (Full HD) webovou kamerou s podporou Windows Hello a duálními 5W reproduktory. Technologie rozpoznávání obličeje Windows Hello umožňuje uživatelům odemknout jejich relace Windows pouhým pohledem na webovou kameru. Modely QW se hodí pro nasazení s pevnými stolními počítači, kde mohou videokonference zabírat obrovský kus každodenní rutiny.
  • Modely CV jsou bez vestavěné webové kamery, ale mají zase vestavěnou dokovací stanicí, která nabízí i konektor RJ-45 pro připojení do LAN. Dokování je snadné díky připojení přes USB-C, které současně aktivuje i dobíjení USB Power Delivery až 65W. Ultraširokoúhlý CU34P3CV nemá DP výstup, protože se nepředpokládá, že by takto velký monitor byl součástí sesta­vy. Zato se může pochlubit vestavěným přepínačem KVM pro ovládání dvou počítačů pomocí jediného nastavení klávesnice-myš-monitor. K dispozici jsou i režimy Picture-in-Picture a Picture-by-Picture pro současné zobrazení z více zdrojů.
  • Nejlépe vybavené modely CW integrují možnosti obou výše zmíněných kategorií, ale navíc mají výhodu naklápěcí webové kamery s vyšším rozlišením 5 MP.

AOC P3

Nové monitory mají štíhlý design, který je nejen elegantní, ale i praktický. Úzké rámečky na třech stranách zlepšují možnost sestavení více monitorů vedle sebe. Ve stojanu je užitečný otvor pro vedení kabelů a především je stoian nastavitelný na výšku (150 mm) a disponuje 180° plnou rotací, náklonem a možností otočení orientace obrazu o 90° (kromě ultraširokoúhlého CU34P3CV). Přizpůsobení polohy displeje je přitom základním předpokladem pro pohodlí a ochranu zdraví během dlouhé pracovní doby. Pro maximální pohodu a ochranu zdraví uživatelů využívají všechny modely technologii FlickerFree a také režim LowBlue.

AOC P3


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.