facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 27. 5. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nová řada 6portových neřízených switchů QNAP

QSW-2104Společnost QNAP představila novou řadu neřízených switchů QSW-2104, která zatím obsahuje model QSW-2104-2S (se 2 porty 10GbE SFP+ a 4 porty 2,5GbE RJ45) a model QSW-2104-2T (se 2 porty 10GbE RJ45 a 4 porty 2,5GbE RJ45). Nová řada nabízí snadné zprovoznění stylem plug-and-play, téměř bezhlučné provedení bez ventilátoru, kompatibilitu s normou IEEE 802.3az, a automatickou detekci a blokování smyčky. Jde o cenově dostupné řešení pro vytvoření vysokorychlostní sítě v malých firmách a domácích kancelářích.



„Díky připojení 10GbE a 2,5GbE v jednom zařízení může řada QSW-2104 připojit různá zařízení náročná na šířku pásma a pomáhá uživatelům vytvářet hybridní vysokorychlostní síť v domácnostech nebo na pracovištích. To je zvláště užitečné pro zrychlení přenosu souborů, aplikace virtuálních počítačů, streamování/sdílení videí a každodenní úkoly,“ uvedl Frank Liao, produktový manažer společnosti QNAP, a dodal: „Pro uživatele, kteří chtějí plně upgradovat svou síťovou infrastrukturu, společnost QNAP nabízí řadu zařízení QNAP NAS připravených na 2,5GbE/10GbE a adaptéry PCIe/USB pro stolní počítače, servery a notebooky, aby mohli využívat výhod průlomové šířky pásma poskytované sítěmi nové generace.“

Řada QSW-2104 se obejde bez nutnosti složitého nastavení díky funkci auto-negotiation, která optimalizuje přenosové rychlosti a výkon pro každé připojené zařízení. Je také vybavena detekcí síťové smyčky, která automaticky uzamkne porty se smyčkou, aby bylo zajištěno, že síťové prostředí rychle obnoví normální provoz.

Řada QSW-2104 má bezvětrákové provedení pro téměř tichý chod. Toto jedinečné chlazení a ventilace zajišťuje spolehlivý výkon bez kolísání nebo rušivých zvuků.

QSW-2104


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.