facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 3. 7. 2020 - Zdeněk Gric

Nová investiční skupina Thein se zaměří na ICT, kybernetickou bezpečnost a Průmysl 4.0

Vrcholový manažer s dlouholetými zkušenostmi především z regionu CEE, technologický expert a investor Tomáš Budník založil vlastní investiční skupinu s názvem Thein. Zaměřuje se na zavedené firmy v České republice a na Slovensku s unikátním know-how v oblasti ICT a Průmyslu 4.0. CEO skupiny Thein se stala bývalá generální ředitelka Mountfieldu Jana Moravová.



Investiční skupina Tomáše Budníka s názvem Thein bude investovat do projektů a společností, zabývajících se zejména digitální transformací s důrazem na ICT infrastrukturu a kybernetickou bezpečnost. Skupina chce pomáhat s růstem a novými příležitostmi zavedeným společnostem, které mají ve svém oboru unikátní přístup a vynikající výsledky. Hlavním záměrem je kromě byznysové a infrastrukturní podpory hledání nových synergií mezi jednotlivými firmami. Na pozici CEO skupiny Thein nastoupila Jana Moravová, bývalá ředitelka společnosti Mountfield.

CEO skupiny Thein Jana Moravová ke svému novému angažmá říká: “Ze skupiny Thein bych chtěla vytvořit místo, kde se sejdou opravdu šikovní lidé, zajímavé technologické projekty a zavedené společnosti. Jde nám zejména o podporu dalšího růstu firem založeném na expertních znalostech a jejich dlouholeté historii. Myslím, že jedině tak docílíme v Theinu něčeho opravdu výjimečného.”

“V Theinu bychom chtěli rozvíjet společnosti, které jsou řadu let na trhu, ale dostaly se například do bodu, ze kterého už se samy nedokážou dál rozvíjet nebo v nich dochází ke generační obměně managementu. Náš vstup není rozhodně jen v rovině finanční investice. Chtěli bychom propojit jejich úsilí s dalšími výjimečnými firmami a budovat silnou přítomnost na českém a slovenském trhu” dodává Tomáš Budník.