facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 13. 8. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nová generace skládacích telefonů Samsung Galaxy Z Fold3 5G a Z Flip3 5G

Společnost Samsung představila novou generaci skládacích mobilních telefonů Samsung Galaxy Z Fold3 5G a Galaxy Z Flip3 5G. Už třetí ge­ne­ra­ce těchto skládacích přístrojů nabízí vylepšení, jaká si majitelé před­cho­zích verzí žádali, takže vydrží déle a umožňují šikovnější využití skládací konstrukce.



Model Z Fold3 má 120 Hz ohebný displej s úhlopříčkou 7,6 palce, na kterém není vidět žádná stopa po ohybu ani jiné rušivé prvky, mimo jiné i díky novému umístění fotoaparátu pod displejem. Vůbec poprvé u skládacích zařízení má i podporu dotykového pera S Pen, které Samsung vyrábí ve dvou verzích, S Pen a S Pen Pro. Obě jsou vybaveny speciálně vyrobenou špičkou Pro tip s omezovačem tlaku, která chrání hlavní displej telefonu.

Falaxy Z Fold3 5G
Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Z Flip3 se zase hodí pro uživatele, kterým kromě funkcí a parametrů záleží i na stylovém designu. Je mimořádně elegantní a kompaktní, výborně se vejde do kapsy, má vynikající fotoaparát a větší přední displej pro rychlé použití v terénu. Přední displej je čtyřikrát větší a snadněji se na něm čtou notifikace a zprávy, aniž by bylo nutné telefon otvírat. Díky miniaplikacím můžou uživatelé kontrolovat položky v kalendáři, sledovat předpověď počasí nebo monitorovat počet kroků.

Galaxy Z Flip3 5G
Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Oba nové přístroje jsou také odolnější než předchozí generace. Mají hliníkové tělo a krycí sklo Corning Gorilla Glass Victus chránící displej proti poškrábání a poškození při pádu. Jako první skládací telefony vůbec získaly modely Z Fold3 a Z Flip3 certifikát IPX8 dokládající odolnost proti vodě. Za pozornost stojí i nová ochranná fólie z PET a vylepšený systém vrstev na displeji, takže je hlavní displej obou modelů o 80 % odolnější než u předchozích verzí.

Z Fold3 i Z Flip3 prošly dlouhým a náročným testováním skládání – podle údajů nezávislé společnosti Bureau Veritas zvládly 200 000 rozevření a opětovných složení. Díky speciálnímu pantu zůstávají oba telefony rozevřené v libovolném úhlu.

Galaxy Z Fold3 5G

Pro skládací modely řady Galaxy Z je k dispozici celá řada aplikací, které dokážou využít možnosti ohebného displeje na maximum. Samsung v současné době rozšiřuje spolupráci s velkými firmami typu Google, Microsoft a dalšími a jejich aplikace se nově vyrábějí ve speciálních verzích pro skládací konstrukce. Dobrým příkladem je oblíbený komunikační program Microsoft Teams nebo mailový program Microsoft Outlook který umožňuje číst kompletní e-maily na jedné straně displeje a na té druhé zobrazit náhledy ostatních, podobně jako na běžném počítači.

Galaxy Z Fold3 5G

Mobilní telefon Z Fold3 5G bude v České republice dostupný od 27. 8. 2021 v černé, zelené a stříbrné barvě. Telefon bude možné zakoupit za doporučené maloobchodní ceny: verze 12/256 GB za 46 999 Kč, 12/512 GB za 48 999 Kč. Model Z Flip3 5G bude možné zakoupit v černém, zeleném, fialovém a krémovém barevném provedení. Doporučená maloobchodní cena modelu: verze s vnitřním úložištěm 8/128 GB za 26 999 Kč, varianta s úložištěm 8/256 GB za 28 999 Kč.

 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.