facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 16. 2. 2012

Nová generace serverů HP ProLiant Gen8

HP představilo nejnovější generaci výkonných serverů s dosud největší mírou automatizace – modelovou řadu HP ProLiant Generation 8 (Gen8). Tyto servery jsou výsledkem dvouletého vývojového programu nazvaného Projekt Voyager, jehož cílem bylo podstatně zlevnit provoz datových center prostřednictvím pokročilé automatizace napříč jednotlivými dílčími částmi a celým životním cyklem serverových řešení. Do současné doby se projekt Voyager „postaral“ o registraci více než 900 patentů a dal vzniknout nové systémové architektuře HP ProActive Insight, zařazené do portfolia HP konvergované infrastruktury.


Díky inteligentním technologiím, které automatizují jednotlivé výpočetní úlohy a podstatně zvyšují dostupnost celého systému, zajistí nová generace HP ProLiant Gen 8 s HP architekturou ProActive Insight splnění nejnáročnějších požadavků firemního sektoru. Například v typickém datovém centru o rozloze 10 000 čtverečných stop platí následující fakta:

  • Organizace vynakládají průměrně 24 milionů dolarů během tří let na ruční údržbu serverů. HP ProLiant Gen8 ztrojnásobuje produktivitu provozu serverů díky odstranění nutnosti provádění většiny manuálních operací, kam patří například aktualizace serverů, jež standardně zabere pět hodin na jeden rack. Řešení HP Smart Update zvládne stejnou aktualizací za 10 či dokonce méně minut.
     
  • Zvyšující se spotřeba elektrické energie a náklady spojené se zařizováním datacenter si od velkých organizací vyžádají až 29 milionů dolarů během tří let. HP ProLiant Gen8 nabízí technologii HP 3-D Sea of Sensors pro identifikaci přetížených serverů na základě analýzy reálného umístění, napájení, zatížení a teploty, díky čemuž výrazně zvyšuje výpočetní kapacitu. HP 3-D Sea of Sensors rovněž zefektivňuje využití elektrické energie a současně odstraňuje nutnost ruční konfigurace i chyby při inventarizaci.
     
  • Nečekané výpadky stojí přibližně 10 milionů dolarů za hodinu. Díky technologiím HP Active Health a HP Insight Online servery HP ProLiant Gen8 automaticky sledují svůj stav prostřednictvím 1 600 kontrolních bodů. Díky internímu sledování stavu, diagnostice a proaktivní podpoře mohou zákazníci vyřešit problémy s neplánovanými odstávkami rychleji.

Projekt Voyager představuje třetí fázi víceleté transformační strategie společnosti HP v oblasti serverového trhu. První fáze odstartovala v listopadu 2011 prostřednictvím Projektu Moonshot, který přinesl návrh serverů s extrémně nízkou energetickou náročností. Projekt Odyssey, druhá fáze transformační strategie, stanovil nový standard řešení zajišťujících nejnáročnější výpočty pro kritické systémy a aplikace. Prostřednictvím Projektu Voyager nyní HP automatizuje každou dílčí část životního cyklu serverů.

Architektura ProActive Insight použitá v modelové řadě HP ProLiant Gen8 zahrnuje výkonný hardware a software umožňující pokročilou automatizaci životního cyklu serverů. Poskytuje také průběžnou analýzu aktuálního stavu serveru, spotřeby elektrické energie a další důležitou diagnostiku, díky čemuž lze až trojnásobně urychlit online aktualizace systému při výrazném snížení prostojů. Servery HP ProLiant Gen8 kromě jiného nabízejí integrovanou automatizaci životního cyklu, dynamickou akceleraci a automatizovanou optimalizaci spotřeby energie. Jsou k nim poskytovány proaktivní služby a podpora.

Celosvětová dostupnost serverů HP ProLiant Gen8 prostřednictvím prodejních míst HP a obchodních partnerů je plánovaná na březen a bude dále pokračovat během roku 2012. Jedná se o servery řad HP ProLiant ML tower pro vzdálené kanceláře a pobočky, racková servery HP ProLiant DL, blade servery HP ProLiant BL pro cloudovou konvergovanou infrastrukturu a škálovatelné servery HP ProLiant SL navržené pro webová, cloudová a obecně široce škálovatelná technologická prostředí.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.