facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 10. 7. 2020

Nová generace řešení Flowmon pro monitorování a diagnostiku sítí

FlowmonSpolečnost Flowmon Networks, uvedla na trh novou generaci svého řešení pro monitorování a diagnostiku sítí – Flowmon 11. Nová verze má vylepšenou ergonomii ovládání, např.předdefinované dashboardy a vylepšenou viditelnost napříč různými prostředími, což zefektivňuje řešení síťových problémů.



Na podnikové sítě mají stále větší vliv nové trendy jako jsou BYOD, internet věcí nebo cloud. Kromě jejich neoddiskutovatelných výhod však tyto trendy přináší i nové bezpečností výzvy. Zejména mezery ve viditelnosti komplikují správu sítě. Právě tyto nové mezery ve viditelnosti by měl Flowmon 11 pokrýt a proaktivně identifikovat a reagovat na problémy s výkonem.

„Flowmon 11 přináší řadu změn, které výrazně vylepšují uživatelskou zkušenost. Ať už se jedná o bezproblémovou instalaci, předdefinované dashboardy nebo snadnou konfiguraci pomocí tzv. Presets,“ doplňuje Petr Špringl, ředitel produktového oddělení a vývoje ve Flowmon Networks. „Připravené dashboardy nabízí okamžitý vhled s důrazem na to podstatné.  Uživatelé tak mohou snadno a rychle odhalit, analyzovat a vyřešit problémy v síti napříč různými prostředími.“

Flowmon

Presets je galerie s předdefinovanými konfiguračními objekty pokrývajícími typické monitorovací potřeby. Uživatelé si jednoduše zvolí konkrétní Preset, který vystihuje jejich potřeby na monitorování a systém se sám nakonfiguruje tak, aby dostali okamžitý přístup k zásadním informacím, které zefektivňují monitorování nových služeb.

Presets odrážejí nejčastější potřeby uživatelů jako jsou například monitorování videokonferenčních služeb, využití VPN, služby SaaS typicky Office 365, G-Suite, sociální sítě, firemní protokoly (DNS, DHCP aj.), šifrovaný provoz a další. Stačí jen vybrat konkrétní případ užití a Flowmon automaticky nastaví odpovídající profily, kapitoly, reporty, widgety a dashboardy.

Flowmon 11 také přináší nové statusové widgety na bázi semaforu – názorně informující o aktuální kondici infrastruktury a aplikací nebo bezpečnostních incidentů v závislosti na jejich závažnosti.

Dodejme, že ve Flowmon 11 lze spravovat i multitenantní prostředí, což využijí poskytovatelé služeb (MSP), jedno zařízení může nezávisle monitorovat provoz různých zákazníků, kteří v systému uvidí pouze svá data (jako by zařízení nebylo sdílené).


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.