facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 17. 2. 2016

Notebooky ASUS VivoBook Flip s možností otočení displeje o 360°

ASUS uvedl na český trh konvertibilní notebooky VivoBook Flip TP301 (13,3“) a TP501 (15,6“), které jsou vybaveny odolným kovovým pantem s rozsahem 360°, což umožňuje uživatelům rychle a plynule měnit jednotlivé režimy použití. Novinky najdou využití nejen jako tradiční notebook nebo tablet, ale lze je nastavit také do režimu stanu za účelem sdílení obrazovky nebo provádění prezentací, nebo si vytvořit své vlastní kino v režimu stojanu. Notebooky VivoBook Flip jsou vybaveny procesory Intel Core šesté generace (Skylake) a vybrané modely i grafickou kartou NVIDIA GeForce 940M/920M. Využívají operační systém Windows 10 a nabízí port USB 3.1 typu C, rozhraní 802.11ac Wi-Fi a baterii s výdrží až 10 hodin.



Notebooky VivoBook Flip mají elegantní design s nízkou hmotností a odolným kovovým povrchem. 13" notebook VivoBook Flip TP301 je k dostání ve dvou barvách – černé Pure Black a zlaté Icicle Gold, větší TP501 je k dispozici v elegantní šedé barvě.

Modely VivoBook Flip jsou k dispozici se širokými možnostmi výběru úložiště. Uživatelé si mohou zvolit až 1TB pevný disk, hybridní úložiště v podobě 500GB pevného disku a 8GB disku SSD (solid state drive) nebo až 512GB disk SSD.

Notebooky VivoBook Flip obsahují nejnovější port USB typu C s oboustranným provedením, který umožňuje rychlé a pohodlné připojení periferií a zařízení jakýmkoli směrem. Rozhraní USB 3.1 Gen 1 přináší až desetkrát vyšší rychlosti přenosu dat než v případě klasického rozhraní USB 2.0. Nejnovější Wi-Fi rozhraní 802.11ac zaručuje silný a stabilní bezdrátový signál a přenosové rychlosti až třikrát vyšší oproti předchozím generacím Wi-Fi připojení. Vyznačuje se také menší náchylností k rušení.

10bodový dotykový displej notebooku VivoBook Flip nabízí vysokou přesnost a citlivost dotykového ovládání zásluhou dotykových senzorů umístěných v 5mm rozestupech – to je téměř poloviční vzdálenost v porovnání s běžným standardem 9 mm.

Velký touchpad notebooků VivoBook Flip využívá technologii ASUS Smart Gesture, která podporuje gesta s využitím až čtyř prstů v systému Windows 10, takže lze snadno přepínat mezi aplikacemi, spouštět Centrum akcí pouhým klepnutím nebo přetažením prstu po touchpadu.

VivoBook Flip TP301 má ergonomickou podsvícenou klávesnici plné velikosti s klávesami se zdvihem 1,6 mm. Funkce ASUS FlipLock uzamkne klávesnici a touchpad v případě, že je obrazovka otočena v režimu tabletu, stojanu nebo stanu, aby nedošlo k jejich nechtěné aktivaci.

Modely VivoBook Flip TP301 i TP501 se prodávají za cenu od 19 990 Kč s DPH.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.