facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 23. 4. 2020 - Zdeněk Gric

Notebooky ASUS ProArt StudioBook cílí na profesionály z řad kreativců a tvůrců obsahu

ASUS uvedl na český trh novou modelovou řadu notebooků ProArt StudioBook. Ta je určena zejména tvůrcům obsahu a kreativním profesionálům, tedy grafickým designérům, animátorům, vývojářům her, programátorům, fotografům či architektům. Prvními vlaštovkami v tuzemských obchodech je dvojice laptopů ProArt StudioBook Pro 17 a ProArt StudioBook 15.



První z nich disponuje 17palcovým WUXGA IPS Full HD displejem s poměrem stran 16:10, ultra výkonnou dedikovanou grafickou kartou NVIDIA Quadro T2000, 32 GB operační paměti, portem USB-C s rozhraním Thunderbolt 3, NumberPadem nebo čtečkou otisků prstů. Druhý nabízí 15,6palcový IPS 4K displej s poměrem stran 16:9 a dedikovanou grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 2060 se 16 GB grafické paměti GDDR6. Oba modely jsou vybaveny procesory Intel Core i7-9750H, SSD úložištěm o kapacitě 1 TB a displeji s certifikací Pantone Validated garantující věrné barvy. Nechybí ani operační systém Windows 10 Pro, moderní bezdrátové připojení Wi-Fi 802.11ax, nebo odolnost na úrovni vojenského standardu MIL-STD 810G.

Notebooky ProArt StudioBook Pro 17 a ProArt StudioBook 15 poskytují vysoký výkon pro všechny typy kreativní a umělecké činnosti. Výborně zvládají nejrůznější grafické úkony od 3D vykreslování přes střih videa a zvuku až po okamžité zpracování výsledného produktu. Software AI Up-Res inteligentně zvyšuje rozlišení obrazu a vytváří obraz vyšší kvality. K dispozici je pestrá paleta možností připojení pomocí rozhraní USB 3.1, Thunderbolt 3, HDMI či integrované čtečky SD karet. Práci zpříjemní kvalitní a přesná klávesnice, v případě ProArt StudioBooku Pro 17 doplněná o NumPad (tedy numerickou klávesnici integrovanou v touchpadu). Vysokému výkonu je přizpůsobeno i chlazení notebooků kombinující hardwarové a softwarové funkce. Šestici teplovodivých trubek, odvádějících teplo z CPU a GPU, doplňují čtyři chladiče se 205 tenkými měděnými žebry. Speciální tunel odolný vůči prachu udržuje chladič bez nečistot, zatímco ventilátor se speciálně navrženými kryty sání a 83 lopatkami z tekutých krystalů polymeru vyhání teplý vzduch ze šasi.

ASUS ProArt StudioBook Pro 17 s grafickou kartou NVIDIA Quadro

Model ProArt StudioBook Pro 17 je jedním z nejtenčích takto výkonných zařízení na trhu. Jeho 17“ IPS NanoEdge Full HD displej s poměrem stran 16:10 nabídne profesionálním kreativcům široký barevný gamut s ostrými detaily a jasnými živými barvami, antireflexní povrch displeje zase zabrání nežádoucím odleskům. Díky tenkým rámečkům zabírá obrazovka 84 % čelní strany a pomocí pantů jej lze otočit až o 180 stupňů. Procesor Intel Core i7-9750H, 1TB SSD úložiště a 32 GB operační paměti doplňuje ještě výkonná samostatná grafická karta NVIDIA Quadro T2000 s certifikací ISV.

ASUS ProArt StudioBook 15 s 4K Ultra HD displejem

Dominantou modelu ProArt StudioBook 15 je 15,6“ IPS displej s rozlišením 4K (Ultra HD), poměrem stran 16:9. Notebook obsahuje grafickou kartu NVIDIA GeForce RTX 2060 disponující 16 GB grafické paměti GDDR6, která poskytuje výkon zvládající velmi plynulé 3D animace a processing videa s vysokým rozlišením. Tento model je nejkompaktnějším modelem řady StudioBook. Díky hmotnosti necelé dva kilogramy a zesílenému kovovému šasi ze slitiny hořčíku je snadno přenosný, a přitom vysoce odolný. Navzdory výkonným komponentám nedochází k jeho přehřívání díky efektivnímu chladicímu systému, který při plném zatížení vykazuje maximální hlučnost pouhých 39 dB. Uvnitř notebooku tepe procesor Intel Core i7-9750H, jemuž sekunduje 16 GB operační paměti a SSD úložiště o kapacitě 1 TB.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.