facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 28. 5. 2012

Notebook Acer TravelMate P243

pro uživatele v malých a středních firmách i domácnostech

Nový notebook Acer TravelMate P243 byl vyvinut pro potřeby segmentů malých a středně velkých podniků a malých i domácích kanceláří. Splňuje jejich nároky na výkon při multitaskingu, efektivitu i spolehlivost a současně spojuje výbavu s příjemným a praktickým designem. Počítač řady využívá přednosti třetí generace řady procesorů Intel Core, která poskytuje inteligentní výkon a umožňuje přizpůsobení nárokům uživatele. Dovoluje rychleji zpracovávat náročné úlohy a výrazně zvýšit produktivitu při současné úspoře energie. Při kancelářských pracích se ve stále větší míře využívá grafika a multimédia. Nové notebooky mohou být v závislosti na modelu dodávány s grafickou kartou Nvidia GeForce GT 630M, která nabízí pokročilé grafické funkce i vyvážený výkon na vyžádání a současně podporuje technologii Microsoft DirectX 11.



TravelMate P243 je vybaven spolehlivými bezpečnostními řešeními. Sada nástrojů Acer ProShield Security, která zajišťuje ochranu a snadnou ovladatelnost, je součástí jednotného uživatelského rozhraní. Vyžaduje autentizaci před zavedením operačního systému (PBA) a zaručuje ochranu od úrovně BIOS po úroveň aplikací. Umožňuje vytvořit vlastní “Osobní bezpečný disk” (PSD), na němž mohou být uloženy a šifrovány veškeré kritické soubory, které jsou tak chráněny proti neoprávněnému použití i v případě odcizení nebo ztráty notebooku. Nepotřebné soubory nebo složky trvale, bez možnosti obnovení, odstraní utilita File Shredder. Laptop disponuje také automatickým řešením, které umožňuje vzdálenou správu prostředků IT i na cestách.

Další stupeň ochrany představuje Acer Backup/eRecovery Manager pro zálohování cenných údajů a mediálních knihoven. Program dokáže v případě potřeby obnovit obsah pevného disku. Wake-on-LAN umožňuje počítač zapnout zprávou poslanou prostřednictvím sítě.

TravelMate P243 se dále dodává s řešením Acer Office Manager (AOM), které umožňuje uživatelům ze segmentu malých a středně velkých podniků zavést politiku v oblasti ochrany dat, monitorovat prostředky IT a plánovat údržbu v jediné snadno ovladatelné sadě.

Technická specifikace notebooku Acer TravelMate P243:

 

  • Procesor: volitelné procesory až třetí  generace Intel® Core i5
  • Grafický procesor: až Nvidia GeForce GT 630M
  • Ukládání dat: 750 GB nebo větší
  • RAM: do 8 GB
  • Displej/rozlišení: 14.0”, 1366×768, LED podsvícení
  • Zvuk: stereofonní reproduktory
  • Ostatní: HD webová kamera, Bluetooth 4.0, USB 3.0 s možností dobíjení ve vypnutém stavu
  • Připojení k bezdrátové a pevné síti
    • Bezdrátové připojení: Acer InviLink Nplify  802.11b/g/n Wi-Fi certified; Podpora bezdrátové technologie Acer SignalUp; Bluetooth 4.0+HS
    • Připojení k pevné síti: Gigabit Ethernet, Wake-on-LAN ready
  • Provozní a konstrukční odolnost: Test v prostředí s vysokou teplotou a vlhkostí, test závěsu víka, testován tlak na vrchní víko a v oblasti opření dlaní, akustický test, testován při polití kapalinou, test v pádu v zapnutém a vypnutém stavu, testována konstrukční odolnost na otřesy a vibrace, test na elektrostatický výboj, test životnosti klávesnice, test MTBF (střední doba bezporuchového provozu)

 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.