facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 14. 2. 2007

Nokia přináší volně stahovatelné mapy

Nokia_maps_707.jpgSpolečnost Nokia zveřejnila informaci, že mapovou a navigační platformu smart2go lze zdarma stáhnout z webových stránek (www.smart2go.com). Miliony lidí tak budou moci využívat navigační aplikaci vytvořenou pro mobilní přístroje, jejíž mapy pokrývají nejrozsáhlejší území. Platforma mapuje a nabízí navigaci pro více než 150 zemí a ve více než třiceti zemích podporuje navádění „krok za krokem” prostřednictvím satelitní navigace. Aplikace zcela zdarma ukáže uživatelům v mapě místo, na kterém se právě nacházejí, nabídne jim vyhledání turisticky zajímavých míst v okolí a poté je na tato místa zavede. Nokia nejprve plánuje nabízet aplikaci smart2go zdarma pro vybrané přístroje Nokia založené na Nokia S60 a Windows Mobile 5.0 a později rozšířit podporu i pro další přístroje využívající nejrozšířenější platformy Nokia S60, Series 40, PocketPC, Linux a další přístroje Windows Mobile.

Aplikace obsahuje více než 15 milionů turistických cílů. Zákazníci si mohou vybrat oblíbená místa a upozornit na ně své přátele prostřednictvím multimediální zprávy, bezdrátové technologie Bluetooth, infraportu či e-mailu. Také mohou posílat výňatky z mapy a trasy a ukládat je do galerie přístroje. smart2go je hybridní mapové řešení: Data map mohou být stažena přes bezdrátovou síť (např. GPRS/3G/WLAN) přímo z Tele-Atlas a Navteq a následně uložena v přístroji na paměťové kartě, pokud je to potřeba. Když jsou takto uložena všechna důležitá data, nepotřebujete už pro prohlížení map, vytváření trasy a navigaci síťové propojení. Pro správu stahování většího rozsahu je dostupný přídavný nástroj pro PC.

 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.