facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 24. 7. 2015

NETGEAR uvádí nové příslušenství pro mobilní přístupový bod AirCard 785

Společnost NETGEAR uvádí na český a slovenský trh dva nové užitečné doplňky pro mobilní přístupový bod AirCard 785. Mobilní přístupový bod NETGEAR AirCard 785 se dokáže připojit k mobilní síti (od nejstarších až po 3G a LTE) a zpřístupnit její datový přenosy pro protokol 802.11 b/g/n, tedy běžné Wi-Fi vysílání ve dvou frekvenčních pásmech 2,4 GHz a 5 GHz. V jednom okamžiku poskytne připojení až pro 15 souběžně pracujících Wi-Fi zařízení. Obsahuje vestavěný Li-Ion akumulátor, který zajistí provoz přístroje po dobu až 10 hodin na jedno nabití. Toto malé a kompaktní zařízení s rozměry 110 × 69 × 16,6 milimetrů a hmotností 127 gramů obsahuje i přehledný barevný displej s úhlopříčkou 4,5 cm.



Aby byl výkon AirCard 785 co největší, mohou si nyní uživatelé dokoupit tenkou externí anténu „MIMO Antenna“. Díky ní dosáhnou antény v AirCard 785 až o 50 % vyšší citlivosti a tedy lepšího příjmu mobilního signálu a stabilnějšího provozu mobilního internetového připojení.

 

 

Instalace anténního doplňku je velmi snadná, stačí jej pouze připojit k AirCard 785 bez nutnosti instalace doplňkového softwaru nebo další konfigurace. MIMO Antenna obsahuje rovněž pevné klipy a přísavky pro pohodlné přichycení antény např. na víka notebooků.

 

Na těle AirCard 785 lze najít pouze jeden micro USB a dva anténní porty, přesto může sloužit i jako primární zdroj připojení k internetu v domácnostech či malých kancelářích. Stačí tento mobilní přístupový bod připojit k dokoupitelné dokovací kolébce DC113A a zajistit tak připojení k internetu i pro zařízení, která nepodporují Wi-Fi. Kolébka je vybavena jedním gigabitovým ethernetovým portem, přes nějž AirCard 785 připojí k internetu jakýkoli stolní počítač, notebook, tiskárnu, media server, síťové datové úložiště (NAS) či jiné zařízení s ethernetovým portem.

 

 

Kolébka DC113A navíc nabízí i dvě zabudované MIMO antény, které pomáhají dosáhnout vyšší rychlosti datového připojení, a dva TS9 konektory pro připojení externích antén. Funkce AirCard 785 lze dále rozšířit, pokud se přes kolébku DC113A připojí k Wi-Fi routeru. AirCard 785 připojený ke kolébce DC113A může rovněž sloužit jako 4G LTE modem, který poskytne alternativní zdroj internetového připojení k Wi-Fi routeru např. v pracovní špičce nebo poslouží jako záloha v případě potřeby jiného zdroje připojení.

 

Uživatelé přístupového bodu AirCard 785 si mohou stáhnout i mobilní aplikaci NETGEAR AirCard a sledovat díky ní ve svých smartphonech a tabletech informace o LTE připojení, mobilní síti a další nastavení.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.