facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 12. 4. 2018

NETGEAR rozšiřuje nabídku přepínačů se vzdálenou správou

Společnost NETGEAR uvádí na trh nové firemní 28-portové modely řady NETGEAR Insight. Přepínač GC728X kombinuje 24 gigabitových ethernetových portů, dva SFP gigabitové ethernetové porty a dva SFP+ desetigigabitové fiber porty, jenž nabízejí malým a středním firmám maximální konektivitu a flexibilitu sítě. Vzdálená správa zařízení ve spojení s širokou řadou funkcí ve L2+/L3 vrstvě, jako např. VLAN, LAG, QoS, ACL, podpora IPv6, statické přepínání IPv4 a IPv6, IGMP snooping, multicast či rate limiting, dělá z přepínače GS728X všestranné přepínací řešení.



Přepínač GC728XP nabízí oproti modelu GC728X dvacet čtyři gigabitových ethernetových PoE+ portů s celkovým energetickým budgetem 390 W. Zařízení tak reaguje na rostoucí poptávku ze strany firem, jimž poskytuje efektivní síťové připojení firemních VoIP telefonů, bezpečnostních IP kamer, senzorů, přístupových bodů či IoT produktů. Součástí výbavy přepínače je také časový plán PoE a pokročilá kontrola každého z PoE+ portů.

Zabezpečení v případě obou přepínačů zajišťuje řada bezpečnostních funkcí, jako je uzamčení MAC, dynamické přiřazování VLAN, VLAN pro hosty, TACACS+, seznam prověřených MAC adres či IPv4 a IPv6 ACL.

Oba nové modely GC728X a GC728XP lze snadno a rychle nakonfigurovat a následně monitorovat a spravovat kdykoli a odkudkoli prostřednictvím webového portálu či mobilní aplikace NETGEAR Insight.

Přepínače GC728X a GC728XP jsou v prodeji v síti všech obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučené koncové ceny 9 100 korun s DPH (model GC728X) a 16 320 korun s DPH (model GC728XP).