facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 3. 2. 2015

NETGEAR představil novou řadu datových úložišť ReadyNAS 200

Společnost NETGEAR rozšířila svou rodinu síťových datových úložišť. Nová řada ReadyNAS 200 Series pro domácnosti a malé kanceláře nabízí modely se dvěma a čtyřmi pozicemi (RN202, RN204), 1,4GHz Dual Core Cortex A15 procesorem, 2 GB paměti RAM či dvěma gigabitovými ethernetovými porty podporujícími linkovou agregaci. Výkon úložišť ReadyNAS 200 umožní rychlejší zálohování i přístup k souborům, a to zejména v případě, že budou pracovat ve Wi-Fi sítích 802.11ac. Jednotlivé modely ReadyNAS 200 umožňují přenos souborů rychlostí až 200 MB/s.



ReadyNAS 200 obsahuje novou verzi operačního systému ReadyNAS OS 6.2, který nabízí řadu vylepšení v oblasti ochrany dat, zálohování, synchronizace a práce v cloudu. Nový OS se souborovým systémem BTRFS nové generace, nabízí pět úrovní ochrany dat včetně zápisu souborů na více disků pro ochranu dat při selhán, automatické ochrany dat proti společné mediální degradaci či bitrotům, nepřetržité ochrany dat díky snímkům systému (snapshotům), ochranu dat proti virům a malwaru a možnosti snadno replikovat soubory do cloudu nebo do druhého zařízení ReadyNAS.

 

Úložiště ReadyNAS 200 zajišťují automatické zálohování souborů z přístrojů s operačními systémy Windows nebo Mac, a nabízí možnost vybrat si pro synchronizaci dat z počítačů libovolnou složku v NAS úložišti. Podporují také zálohovací technologii Apple Time Machine.

 

 

Prostřednictvím integrované aplikace NETGEAR ReadyCLOUD mají zákazníci k dispozici jednotné webové rozhraní při přístupu k datům uloženým na zařízení ReadyNAS z domácí sítě či vzdáleně, včetně plnohodnotných možností správy dat z libovolného zařízení připojeného k internetu. Mezi další klíčové funkce platformy ReadyNAS patří snadná instalace nové diskové jednotky, její výměna za chodu bez nutnosti vypínání přístroje, automatické uspávání disků nebo sdílení souborů jedním kliknutím. Soubory jsou přitom bezpečně uloženy v zařízení ReadyNAS, nikoli v cloudu.

 

Datová úložiště NETGEAR ReadyNAS řady 200 vstoupí na lokální trh během prvního čtvrtletí 2015 za předpokládanou doporučenou koncovou cenu od 9 000 Kč (bezdisková varianta modelu RN202), resp. od 12 500 Kč (bezdisková varianta modelu RN204).


 
  

- PR -

Dotykové displeje Sharp pro interaktivní spolupráci

2. část: Modelová řada LB


V minulém vydání jsme pro vás zmapovali aktuální nabídku kolaborativních displejů značky Sharp, vysvětlili jsme hlavní rozdíly mezi jednotlivými modelovými řadami a blíže jsme popsali nejvyšší řadu LA. Dnes vám představíme střední řadu označenou zkratkou LB (B jako Business).