facebook LinkedIN LinkedIN - follow

NETGEAR nabízí kompatibilitu s IPv6

Společnost NETGEAR připravila pro své zákazníky nové verze firmwaru, určené pro vybrané routery a síťová úložná zařízení. Nová verze firmwaru, tedy softwaru, který řídí činnost všech procesů probíhajících uvnitř přístroje, obsahuje několik drobných vylepšení, z nichž stěžejní je podpora protokolu IPv6. Podporu internetového protokolu IPv6 mohou po aktualizaci na nejnovější verzi firmwaru využít majitelé všech datových úložišť řady ReadyNAS a gigabitových routerů WNR3500L a WNDR3700 včetně všech novějších, které budou uvedeny na trh později v průběhu letošního roku. Již od loňského roku navíc podporují protokol IPv6 také gigabitové přepínače GSM7328S a GSM7352S.



Aktualizace firmwaru probíhá obvykle automaticky prostřednictvím administračního rozhraní přístrojů. V případě routerů nejčastěji volbou Údržba → Aktualizace routeru, v přístrojích NETGEAR ReadyNAS pak přes záložku Systém → Aktualizace.

 

Nová verze firmwaru (RAIDiator 4.2.16) pro desktopová datová úložiště NETGEAR ReadyNAS přináší navíc i možnost používat v každé z dostupných pozic pevné disky s úložnou kapacitou až 3 TB. Domácí i podnikoví uživatelé tak mohou využít úložnou kapacitu až 18 TB (v případě šestipozicových systémů Ultra, Ultra Plus a Pro 2).

 

Součástí nové verze firmwaru je rovněž podpora nových funkcí poskytovaných třetími stranami prostřednictvím tzv. add-onů, tedy softwarových doplňků (či tzv. zásuvných softwarových modulů); ty lze velmi snadno doinstalovat, okamžitě využívat a následně spravovat prostřednictvím administračního rozhraní přístrojů NETGEAR ReadyNAS.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.