facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 2. 11. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Ness má nového vlastníka

Globální investiční společnost KKR získá od dosavadního vlastníka The Rohatyn Group (TRG) společnost Ness Digital Engineering, jejíž součástí je rovněž český systémový integrátor a poskytovatel IT služeb Ness Czech.



Společnost Ness Digital Engineering byla založena v roce 1998 a sídlí v Teanecku v New Jersey v USA. Je poskytovatelem komplexních služeb v oblasti digitální transformace, se zaměřením na budování softwarových produktů. Společnost působí v Severní Americe, Evropě, na Blízkém východě a v Asii.

Ness Czech, která součást skupiny Ness, patří mezi největší poskytovatele IT služeb a systémové integrátory v Česku a má pobočky v Praze, Brně a Ostravě.

„Pro Ness Czech i celý region střední a východní Evropy znamená změna obrovskou příležitost. Na základě dosavadních jednání vidí­me silnou podporu v pokračování naší dlouhodobé růstové strate­gie, která byla jedním z důvodů KKR pro tuto investici, a proto nepředpokládáme žádné zásadní změny v našem každodenním fungování, businessu či struktuře vedení. Naopak se nám otevírají nové možnosti v rozšíření našeho působení na další trhy a další zákazníky,“ uvedl k akvizici Martin Silvička, ředitel v Ness Czech.

Martin Silvička
Martin Silvička

Společnost KKR se na trhu pohybuje od roku 1976 a její globální portfolio technologických investic kromě Ness Digital Engineering zahrnuje například společnost Cloudera, poskytovatele hybridního softwaru pro správu podnikových dat, a řadu dalších IT společností po celém světě.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.