facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 2. 11. 2015

Nejrychleji rostoucí technologickou firmou ve střední Evropě je česká firma Simplity

Vítězem letošního žebříčku o nejrychleji rostoucí technologickou firmu v regionu střední a jihovýchodní Evropy (Deloitte Technology Fast 50) se stala česká firma Simplity, která poskytuje poradenské služby a řešení pro datové sklady a Business Intelligence (BI). Druhé místo mezi tuzemskými firmami obsadila Zentity, která vyvíjí mobilní aplikace pro finanční či telekomunikační společnosti a na třetím místě se umístila INVEA-TECH, výrobce komplexních síťových řešení. Vyplývá to z aktuálního žebříčku Technology Fast 50, který sleduje 50 nejrychleji rostoucích technologických firem ve střední a jihovýchodní Evropě.



Žebříček, který již 16. rokem sestavuje společnost Deloitte, vychází z porovnání tržeb technologických společností za poslední čtyři roky. Letos se v něm umístily firmy z 9 zemí - z Bulharska, České republiky, Chorvatska, Litvy, Maďarska, Polska, Rumunska, Slovenska a Srbska.

Celkovému vítězi žebříčku Technology Fast 50 Simplity vzrostly v posledních čtyřech letech tržby o 1971 %. Druhé místo obsadil polský provozovatel mobilních plateb SkyCash Poland (růst tržeb za poslední čtyři roky o 1665 %) a maďarský on-line server pro rezervaci ubytování Szallas.hu (růst tržeb za poslední čtyři roky o 1209 %). Průměrný růst společností v žebříčku Technology Fast 50 se letos snížil z loňských 698 % na 560 %.

„Čtyři z pěti firem (38 společností) se do hlavního žebříčku Technology Fast 50 dostalo vůbec poprvé. Nejvíce zástupců v žebříčku má letos Polsko (12 firem), Rumunsko (10), Chorvatsko (8), Česká republika a Slovensko (obě země shodně 5 zástupců),“ doplnil Jiří Sauer, senior manažer v auditním oddělení společnosti Deloitte.


 
  

- PR -

Jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech

IT Systems 4/2024Dominantní částí aktuálního vydání IT Systems je příloha věnovaná kybernetické bezpečnosti, ale najdete v něm také řadu jiných témat. Věnujeme se především trendům v digitalizaci výroby, ale i problematice ESG reportingu a využití virtuální a rozšířené reality v průmyslu. Ukážeme vám také, jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech.

  

- PR -

ESG reporting jednoduše s IFS a CDC Data

ESGESG formuje cestu k udr­ži­tel­né­mu a odpovědnému podnikání. Otevřeme společně dveře do této esenciální oblasti, kde se setkávají inovace, udržitelnost a společenská odpo­věd­nost, aby formovaly pozitivní změny pro naši společnost. Vstup­te s námi do světa, kde každé rozhodnutí formuje budoucnost.