facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 4. 10. 2018

Nejmenší počítač Fujitsu - ESPRIMO G558

Společnost Fujitsu představila svůj nejmenší stolní počítač ESPRIMO G558. Jeho celkový objem je pouhých 0,86 litru, kompaktní konstrukce je o 96 % menší než tradiční stolní počítač typu microtower. Prostorové požadavky a kabeláž jsou omezeny na nejnižší možnou míru a díky minimálnímu tepelnému výkonu a hlučnosti lze ESPRIMO G558 nainstalovat kamkoli – na zeď, pod stůl nebo za displej. Při propojení s displejem FUJITSU P24-9 TE umí jediný kabel USB-C zprostředkovat napájení i síťové připojení a synchronizovat vypínání napájení mezi displejem a počítačem.



Nejmenší počítač Fujitsu boduje i v oblasti bezpečnosti – díky vestavěnému robustnímu kryptografickému modulu TPM (Trusted Platform Module), slotu na zámek Kensington pro zabezpečení, držáku a obrazovce, a také volitelnému řešení ochrany dat EraseDisk, které trvale odstraní data, jakmile zařízení dosáhne konce životnosti.

ESPRIMO G558 poskytuje pokročilou funkcionalitu stolního počítače v mimořádně kompaktním provedení. Obsahuje procesory Intel Core 8. generace, podporu dvou displejů, podporu starších verzí pro standardní rozhraní minipočítačů (HDMI+DP, 4+2 USB, LAN, audio), paměť DDR4 2 666 MHz, podporu M.2 a disk SSD PCI Express® NVMe. Na rozdíl od některých neprodyšně uzavřených jednotek na trhu lze Fujitsu ESPRIMO snadno spravovat a je možné pohodlně provádět úpravy hardwaru nebo pevných disků a paměti.

Nový počítač ESPRIMO G558 je nejmenší zařízení v řadě počítačů Fujitsu ESPRIMO. Společnost Fujitsu rovněž nabízí o trochu větší minipočítač ESPRIMO Q558, jenž má stejný výkon jako nové zařízení ESPRIMO G558, ale obsahuje také volitelnou vestavěnou optickou jednotku a integrovaný napájecí zdroj.

Ceny se liší podle parametrů a začínají zhruba na 15 000 Kč, včetně systému Windows PRO. K dispozici jsou také speciální možnosti montáže displejů pro displeje Fujitsu řady P a B.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.