facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 16. 2. 2012

NAS úložiště EMC Isilon scale-out

s nativní podporou technologie Hadoop

Nové podnikové NAS úložiště EMC Isilon scale-out s protokolem HDFS v kombinaci s produktem EMC Greenplum HD přináší možnost výkonné analýzy dat na flexibilní, vysoce škálovatelné a efektivní úložné platformě. Toto řešení spojuje datové úložiště a analytické funkce technologie Hadoop se službami, školeními, certifikacemi a zákaznickou podporou od jednoho dodavatele, a zajišťuje tak ucelenější uživatelské prostředí.


S neustále narůstajícím objemem nestrukturovaných dat v podnicích vzniká požadavek na efektivní a škálovatelný úložný systém, který by umožňoval tento růst řídit a prostřednictvím výkonného analytického nástroje pak z dat získávat cenné informace. Úložiště EMC Isilon scale-out NAS s nativní podporou protokolu HDFS přináší uživatelům technologie Hadoop s integrovaným přístupem k infrastruktuře sdíleného úložiště, a překlenuje tak rozdíly mezi inovativními možnostmi technologie Big Data Hadoop a nepostradatelnými podnikovými analytickými možnostmi IT.

Isilon scale-out NAS představuje řešení umožňující rychlejší celopodnikové nasazení technologie Hadoop na platformě Apache. Doposud organizace, které implementovaly technologie Hadoop již v raných fázích vývoje, spoléhaly na provizorní úložné infrastruktury, jež nebyly optimalizované pro práci s velkými objemy dat. Byl tak omezován přístup ke sdíleným datům, který je velmi důležitý pro jejich kvalitní analýzu, a prakticky znemožňováno široké přijetí technologie Hadoop v organizacích. Řešení EMC Isilon s nativní podporou protokolu HDFS odstraňuje složitost integrace nesourodých komponent na bázi open source a hardwaru a nabízí ucelené, podnikové úložné řešení pro ochranu, správu a sdílení dat v prostředí Hadoop.

Úložiště díky nativní integraci protokolu HDFS poskytuje uživatelům technologie Hadoop transparentní ochranu podnikových dat, vysokou efektivitu jejich ukládání a rychlejší přenos dat prostřednictvím nejrůznějších standardních protokolů (NFS, CIFS, FTP, HTTP). Integrace protokolu HDFS do řešení Isilon také eliminuje potenciální slabé místo běžně vznikající v případě tradičního nasazení technologie Hadoop na open-source platformě Apache. Tato integrace umožňuje používat libovolnou distribuci Hadoop na platformě Apache a rozšiřovat implementaci technologie Hadoop v podnikových nasazeních.


 
  

- PR -

Dotykové displeje Sharp pro interaktivní spolupráci

2. část: Modelová řada LB


V minulém vydání jsme pro vás zmapovali aktuální nabídku kolaborativních displejů značky Sharp, vysvětlili jsme hlavní rozdíly mezi jednotlivými modelovými řadami a blíže jsme popsali nejvyšší řadu LA. Dnes vám představíme střední řadu označenou zkratkou LB (B jako Business).