facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 20. 12. 2018

Národní superpočítačové centrum hledá jméno pro modernizovaný superpočítač

Národní superpočítačové centrum IT4Innovations v Ostravě bude mít nástupce Anselma. Již nyní se hledá nové vhodné jméno. Vybráno bude z návrhů, které mohou lidé do vypsané soutěže posílat do 15. ledna. Před 5 lety IT4Innovations vyhlásilo soutěž o název pro vůbec první český superpočítač. Tehdy vyhrálo jméno Anselm. Nyní se vybírá jméno pro jeho nástupce. Na jaře příštího roku bude totiž Anselm provozovaný na VŠB - Technické univerzitě v Ostravě modernizován. Bude tak osminásobně výkonnější. Stejně jako před lety i nové jméno vzejde ze soutěže.



Výběr jména je důležitý úkol. Superpočítač totiž bude sloužit mnoha vědcům z českých univerzit a prestižních vědeckých center. Atos jej vybaví nejpokročilejšími dostupnými technologiemi – nejnovější generací procesorů Intel či nejvýkonnějším grafickým akcelerátorem NVIDIA. V Ostravě pomůže vědcům třeba s vývojem nových materiálů a léků, při plnění inženýrských úkolů a v dalších náročných disciplínách.

Soutěž o jméno pro nový superpočítač bude probíhat od 20. prosince do 15. ledna. Zúčastnit se jí může kdokoliv s bydlištěm na území České republiky. Stačí jen navrhovaný název zadat do registračního formuláře: www.it4i.cz/soutez. Jméno by mělo odpovídat pravidlům, která najdete na www.it4i.cz/soutez. V ideálním případě by mělo být jednoslovné a znít dobře jak v českém, tak anglickém jazyce. Bonusové body získá název vyjadřující vztah k Moravskoslezskému kraji, kde superpočítačové centrum sídlí.

Ze všech soutěžních návrhů pak odborná porota vybere 3 nejvhodnější, které budou odměněny cenami. Vítěze určí tříčlenná porota složená ze zástupců VŠB - Technické univerzity Ostrava, IT4Innovations a Atosu na základě bodového hodnocení.

Autor vítězného názvu se kromě pocitu hrdosti, že vybral jméno pro špičkový superpočítač, může těšit také na hodnotné ceny:

  1. místo - Ultrabook ACER Swift 3 Ultrabook; 15.6"; Rozlišení:1920×1080 (Full HD); Windows 10 Home; Intel Core i5; Počet jader: 4; RAM: 8 GB; Typ disku:SSD; (v GB): 256.
  2. místo - Smartphone Apple iPhone 6s 32GB Space Grey.
  3. místo - Tablet ACER Iconia One 10, FHD Metal, 1.5GHz, 10" 1920x1200 FHD IPS,2GB,32GB eMMC, BT,2xcam,And.8.1.

Ceny soutěže je daruje společnost Atos IT Solutions and Services, s.r.o.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.