facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 19. 10. 2017

Na IT fakultách se objevily popelnice na diplomky

Červené popelnice se v posledních dnech objevily na některých českých IT fakultách. Na první pohled se může zdát, že slouží k vyhození a vytřídění obhájených (a tedy již „nepotřebných“) diplomových prací. Ve skutečnosti se však jedná o kampaň, za kterou stojí akademická soutěž IT SPY a společnost Profinit. Kampaň má studenty podnítit, aby diplomové nápady nezahazovali předčasně a snažili se z nich dostat maximum.



Ročně vznikne na českých a slovenských IT univerzitách skoro 2000 diplomových prací. Ne všechny se však dočkají zasloužené pozornosti, často kvůli přílišné „skromnosti“ českých studentů. To však soutěž IT SPY mění.

„Dlouhodobě se snažíme studenty podporovat v dalším, nejen technickém, ale i obchodním rozvoji jejich zajímavých diplomových projektů. Většina českých IT diplomových projektů je velmi kvalitní a zaslouží si další pozornost. Ty nejlepší pak mají potenciál inspirovat širokou odbornou i laickou veřejnost,“ zmiňuje Tomáš Krátký ze společnosti Profinit, která je spoluorganizátorem soutěže IT SPY.

Jeden z červených kontejnerů se objevil také na Fakultě informačních technologií Vysokého učení technického v Brně. Ta se pravidelně umisťuje na předních příčkách soutěže - pochází odtud například absolutní vítěz roku 2014 Jakub Sochor, držitel druhého místa roku 2015 Adam Babinec nebo loňský vítěz ceny za komunikaci Jan Bednařík. Podle docenta Jaroslava Zendulky z této fakulty je důležité zvolit především takové téma diplomové práce, kterému se student bude chtít věnovat několik následujících let. Právě volba tématu v těchto dnech čeká další dvě tisícovky studentů.

O tom, které projekty to budou letos, se dozvíme již za dva měsíce. V prosinci totiž budou akademici vybírat mezi všemi českými a slovenskými IT diplomovými pracemi desítku nejlepších v rámci prestižní soutěže IT SPY. Nejlepší projekty, které mají šanci zaujmout i ve světovém měřítku, pak budou představeny na slavnostním ceremoniálu.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.