facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 4. 6. 2021 - Zdeněk Gric

Multisenzorová IP kamera Axis zajistí 180° panoramatický záběr

Společnost Axis Communications představuje novou multisenzorovou síťovou kameru AXIS Q3819-PVE určenou k pokrytí extrémně širokého záběru s plnými detaily při snímkování 30 fps, kterou lze instalovat v široké škále montážních variant. Novinka v portfoliu Axis je vhodnou volbou pro řešení dohledu nad rozsáhlými oblastmi a detailní přehled o dění na velké ploše. Obraz snímá v úhlu až 180° horizontálně (38° svisle), má velice flexibilní možnosti instalace a uspěje i za náročných světelných podmínek. Čtyři senzory vytvářejí plynule na sebe navazující záběry, které společně generují jeden souvislý obraz v rozlišení až 14,2 megapixelů bez jakýchkoli viditelných přechodů (8 192×1 728, a to v jediném spojitém videostreamu při 30 snímcích za sekundu).



Kamera se proto hodí například pro městské instalace (např. k monitorování náměstí a velkých prostor), sledování perimetru v kritické infrastruktuře a průmyslových závodech, videodohled na terminálech letišť, nádražích nebo ve stanicích metra nebo k vnitřnímu a venkovnímu zabezpečení škol či nákupních center, včetně jejich parkovišť. Kamera má krytí IP66/67 a IK10 proti vandalům.

AXIS Q3819-PVE se snadno instaluje díky široké škále příslušenství pro různé typy montáží – zarovnanou, zapuštěnou, zavěšenou nebo pro instalaci dvou kamer zády k sobě, čímž pokryjí záběr v rozsahu plných 360° (k tomu lze využít držák pro dvě kamery AXIS T94V01C). Objektivy kamery se dodávají již zaostřené v rámci základního továrního nastavení, takže na místě instalace již není nutné provádět žádné doostření. Navíc má kamera vestavěné motory umožňující vzdálené ovládání funkcí otočení, naklopení a posunu (Pan/Tilt/Roll) pro snadné nastavení požadovaného úhlu snímání.

Kamera nabízí i chytré spárování se síťovými reproduktory Axis pomocí technologie edge-to-edge. Můžete tak do dohledového systému snadno připojit audio zařízení, která umožní např. automaticky přehrát narušitelům hlasové varování. Kromě toho lze díky aplikaci AXIS Object Analytics detekovat a klasifikovat osoby i vozidla.

AXIS Q3819-PVE disponuje i technologií širokého dynamického kontrastu s parametry pro forenzní expertízu označovanou jako Wide Dynamic Range - Forensic Capture a díky Lightfinder 2.0 dokáže i při špatném osvětlení poskytovat barevný obraz vynikající kvality. Kromě výše uvedeného je nová kamera vybavena kompresní technologií Axis Zipstream pro kodeky H.264 a H.265, která významně redukuje datový tok a nároky na úložiště, aniž by došlo ke kompromisu v obrazové kvalitě.

Navíc nabízí i pokročilé bezpečnostní funkce, jako je Axis Edge Vault, která chrání ID zařízení Axis a zjednodušuje autorizaci zařízení Axis ve vaší síti. Pro naprostý klid mysli obsahuje i modul Trusted Platform Module (TPM), jenž má certifikát FIPS 140-2 úrovně 2. Samozřejmostí jsou pak funkce jako podepsaný firmware a mechanismus Secure Boot, díky nimž má uživatel záruku, že je nainstalovaný pouze autorizovaný firmware a kamera je chráněna proti kybernetickým útokům.

Mezi klíčové vlastnosti kamery AXIS Q3819-PVE patří:

  • 14 MP obraz z více senzorů s plynulým propojením 
  • Pokrytí 180° vodorovně, 38° svisle 
  • AXIS Object Analytics 
  • AXIS Edge Vault a TPM modul 
  • Vestavěné motory pro otáčení/naklápění/posun

S kamerou AXIS Q3819-PVE získáte výhody čtyř kamer. V praxi to znamená jen jednu instalaci, potřebu jediného kabelu pro data i napájení a jednu IP adresu s jedinou licencí pro software ke správě videa (VMS), nebo také jedinou licenci jakéhokoli softwaru pro videoanalýzu, který se rozhodnete do kamery nainstalovat.

AXIS Q3819-PVE je v České republice k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za doporučenou koncovou cenu 51.000 Kč.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.