facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 24. 4. 2024 - Ing. Lukáš Grásgruber

Multifunkční router s vestavěným LTE modemem a WiFi 6 přístupovým bodem

TP-Link Omada ER706W-4GSpolečnost TP-Link uvádí na trh zajímavou novinku, která integruje více síťových funkcí do jediného zařízení. Jde o gigabitový VPN router Omada ER706W-4G s vestavěným modemem pro LTE připojení k internetu a s  WiFi 6 přístupovým bodem pro bezdrátové připojení uživatelů. Novinka najde uplatnění především u menších firem a pro připojení samostatných poboček, kanceláří a provozoven.



Zařízení ER706W-4G je prvním routerem z rodiny Omada SDN se slotem na SIM kartu pro LTE/4G+ připojení k mobilnímu internetu, s rychlostí stahování až 300 Mb/s a uplinkem až 50 Mb/s (technologie LTE Cat6). Toto LTE připojení lze použít jako primární, záložní nebo společně s dalšími gigabitovými ethernetovými porty pro rozdělení zátěže při připojení k více poskytovatelům internetu současně.

Na přední straně zařízení se nachází gigabitový SFP slot pro optické připojení a pět gigabitových portů RJ45 pro kabelové připojení. Přepínání portů mezi WAN/LAN poskytuje vysokou flexibilitou nasazení tohoto routeru. Tři dvoupásmové Wi-Fi antény a dvě LTE antény disponují vysokým ziskem a jsou oddělitelné. V případě potřeby je možné použít externí, např. venkovní LTE antény pro kvalitnější příjem.

Vestavěný AX3000 Wi-Fi 6 přístupový bod nabízí bezdrátové připojení rychlostí až 574 Mb/s v pásmu 2,4 GHz a až 2402 Mb/s v pásmu 5 GHz, s podporou 160 MHz šířky kanálu. Technologie Omada Mesh dovoluje bezdrátově připojit další přístupové body Omada řady EAP a prodloužit tak dosah Wi-Fi sítě i v prostředích bez možnosti natažení kabelů. Pokročilé funkce, jako je vyvažování zátěže, řízení šířky pásma, řízení přístupu do sítě, ověřování uživatelů přes Captive portál nebo Radius server společně zajišťují spolehlivé a bezpečné připojení zaměstnanců i hostů v síti.

Router ER706W-4G lze použít jako VPN server nebo jako VPN klient. Podporované protokoly IPSec, SSL, WireGuard, OpenVPN, PPTP a L2TP dovolují vytvoření vysoce zabezpečené sítě, ať už mezi firemní centrálou a pobočkami nebo pro vzdálený přístup zaměstnanců do firmy.

Správa routeru Omada ER706W-4G je možná buď z vestavěného webového rozhraní nebo centralizovaně z kontrolerů Omada spo­leč­ně s dalšími prvky v podnikové síti, jako jsou switche nebo Wi-Fi přístupové body. Mobilní aplikace Omada umožňuje správcům sítě snadno sledovat síťový provoz a spravovat síť prakticky odkudkoliv.

TP-Link Omada ER706W-4G


 
  

- PR -

ESG reporting jednoduše s IFS a CDC Data

ESGESG formuje cestu k udr­ži­tel­né­mu a odpovědnému podnikání. Otevřeme společně dveře do této esenciální oblasti, kde se setkávají inovace, udržitelnost a společenská odpo­věd­nost, aby formovaly pozitivní změny pro naši společnost. Vstup­te s námi do světa, kde každé rozhodnutí formuje budoucnost.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.